Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německý masopust ovlivnil program lyžařského MS v Liberci

Liberec - Německý masopust změní program mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci v roce 2009. Finále v běžeckém sprintu mužů i žen z 23. na 24. února se posunuje kvůli masopustnímu reji. O přeložení závodů požádala pořadatele německá televize ARD. Novinářům to dnes řekl sportovní ředitel mistrovství světa Michal Lamplot.

"Masopustní oslavy jsou v Německu velmi populární, ARD z nich vysílá přenosy a měla by problém najít ve svém vysílání volné místo pro mistrovství světa. ARD jsme vyšli vstříc. Chceme, aby sledovanost mistrovství světa byla co nejvyšší," vysvětlil Lamplot.

Německý masopust přiměl pořadatele k pozastavení prodeje vstupenek a musí se také upřesnit oficiální dokumenty k mistrovství světa. Přeložení závodů však neznamená, že by program jednoho ze soutěžních dnů zchudl. V úterý 24. února, kdy se přeložené sprinty uskuteční, počítali pořadatelé původně s volným dnem. Přesunou ho na pondělí 23. února, kdy Německo žije masopustními oslavami.

Masopust jako období zabijaček, zábav a tanečních rejů začíná 7. ledna po svátku Tří králů. Vrcholí šest týdnů před Velikonocemi, což v příštím roce termínově koliduje právě s běžeckými sprinty na mistrovství světa.

Liberecký šampionát se koná od 18. února do 1. března. Zatím se přihlásilo 57 zemí. Figurují mezi nimi i exotické týmy z Trinidadu a Tobaga, Brazílie nebo Peru. Skokanská část mistrovství světa proběhne na můstcích pod Ještědem, běžecká v areálu ve Vesci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články