Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Počasí maří závody. Nepojedou se sjezdy ve Wengenu ani Zauchensee

Zauchensee/Wengen – Přívaly nového sněhu i mlha – to jsou největší nepřátelé nejen alpského lyžování o tomto víkendu. Neuskuteční se sjezd Světového poháru mužů na slavném Lauberhornu ani sjezd žen v Zauchensee. Problémy s počasím mají i organizátoři dálkového běhu ze seriálu Ski Classics Kaiser Maximilian Lauf. Vinou sněžení a nízké oblačnosti není možné nabídnout z tratě televizní přenos. ČT sport vysílá náhradní program.

Sjezd žen v Zauchensee musel být kvůli počasí zrušen
zdroj: ČTK/AP

Pořadatelé ve Wengenu se marně snažili upravit sjezdovku po nočním sněžení, přestože start o hodinu a půl posunuli a zkrátili trať. Neustávající srážky, které ovlivnily už páteční kombinaci, jim ale situaci komplikovaly a nakonec museli závod zrušit.

Pro sjezdařské specialisty je to další výpadek, v této sezoně se zatím podařilo uspořádat jen dva sjezdy. Wengenský sjezd určitě nepřevezme příští týden Kitzbühel, který má na legendárním Hahnenkammu už tak náročný program.

Je nám líto, video expirovalo.
Oba sobotní sjezdy ve Wengenu byly zrušeny

FIS doufá, že se závod podaří uspořádat v březnu v Beaver Creeku před finále SP v Aspenu. "Pracujeme na týdnu před Aspenem, musíme pro sjezdaře něco udělat," řekl ředitel závodů FIS Markus Waldner.

V Zauchensee jsou optimisté

Uspořádání sjezdu v Zauchensee, v němž se měla po téměř roční zdravotní pauze v SP poprvé představit americká hvězda Lindsey Vonnová, je pro organizátory i nadále prioritou. Povinný trénink a následný závod proto přesunuli na neděli, původně plánovaná kombinace bude zrušena.

Podle meteorologů by se tentokrát mohl sjezd uskutečnit. Poprvé v celém týdnu je na neděli předpověď příznivá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články