Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Trenér lyžařů Petrásek chce z mistrovství světa v Liberci medaile

Praha - Trenér běžců na lyžích Miroslav Petrásek očekává, že jeho svěřenci budou na konci února příštího roku bojovat na mistrovství světa v Liberci o medaile. Šampionát na domácí půdě bude pro tým v čele s úřadujícím vítězem Světového poháru Lukášem Bauerem vrcholem sezony, která odstartuje 22. listopadu ve švédském Gällivare.

Lukáš Bauer
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Medaile se určitě očekává od Lukáše. Myslím si, že při dobré formě může na medaili zaútočit i Martin Koukal. Cílem je také úspěch ve štafetě. Po loňských výsledcích bychom na domácí trati chtěli získat medaili," uvedl Petrásek na dnešní tiskové konferenci. 

Na posledních dvou světových šampionátech se čeští reprezentanti pokaždé radovali z bronzových medailí ve sprintu dvojic. Trenér sprinterů Václav Korunka upozornil, že zopakování tohoto úspěchu bude složitější. "Obě medaile jsme získali ve sprintu volnou technikou, což je pro náš tým lepší. Teď se pojede klasika," poznamenal. 

Věří, že by mohl v individuálním sprintu uspět Dušan Kožíšek. "Měl by promluvit do předních umístění. Několikrát byl šestý ve Světovém poháru, takže by se měl prosadit i na velkém závodě," řekl Korunka.

Mužská běžecká reprezentace odlétá v pondělí do finského Muonia, kde absolvuje poslední soustředění před startem sezony. Lyžaři by tam měli navázat na povedenou letní přípravu. "Všechna soustředění proběhla nad očekávání dobře, jsme maximálně spokojeni," pochvaloval si Petrásek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články