Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Strachová se vrací do závodů, pojede slalom v Jasné

Jasná (Slovensko) - Šárka Strachová se po pádu v tréninku, při kterém si pohmoždila holeň a natrhla lýtko, vrací do Světového poháru. Česká lyžařka se rozhodla, že pojede nedělní slalom ve slovenském středisku Jasná.

Šárka Strachová
zdroj: ČTK/AP

"Naštěstí se mě nedělní slalom týká," uvedla Strachová po prvním tréninku na lyžích po čtrnáctidenní pauze. "Noha vypadá docela dobře. Lyžovala jsem bez bolesti a doufám, že se to ještě doladí a v neděli to bude úplně dobrý," řekla. Třetí žena pořadí slalomu se zranila 19. února při pádu v tréninku v Jasné poté, co zachytila lyží o tyč. Kvůli bolavé noze nemohla nazout a zapnout lyžařskou botu a vynechala minulé úterý paralelní slalom ve Stockholmu.

Při normální chůzi zranění Strachovou nelimitovalo a hlídala se, aby nohu nezatěžovala. "Musela jsem jí dát klid a čas na zregenerování," řekla. Chodila na různé terapie a na noc měla i zábaly. "Aby se hojení co nejvíc urychlilo. Poslední čtyři dny už jsem trošku trénovala, aby se tělo dostalo do rytmu a bylo fit."

Před slalomem v Jasné absolvuje jen pár jízd. "Budou o zvykání a o tom dostat se do tempa. Teď už není co natrénovat. Za dva týdny jsem lyžovat nezapomněla. Je to oťukání si sněhu a že se můžu na nohu spolehnout," řekla Strachová. Nedokázala odhadnout, co od sebe může čekat. "Závod to bude netypický, protože jsem se nemohla připravit, jak bych chtěla. Zkusím odvést dobrou jízdu, a pokud mi to noha dovolí, tak útočit na příčky nejvyšší," řekla.

V Jasné se pojede předposlední slalom sezony. Po něm už závodnice čeká jen finále 19. března ve Svatém Mořici. "Doufám, že už noha bude úplně v pořádku, dobře zatrénuju a na Mořic se připravím podle svých představ," řekla Strachová. V hodnocení slalomu ztrácí na vedoucí Švédku Fridu Hansdotterovou 193 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články