Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do Slovinska vyrazí i Moravec. Ještě to není ono, ale nejhorší je za mnou, věří

Praha – Místo boje se soupeři o co nejlepší umístění na trati sváděl v posledních dnech Ondřej Moravec souboj s nemocí. Stav českého biatlonisty se však už zlepšil natolik, že pozítří odjede s reprezentací do slovinské Pokljuky na plánované soustředění před mistrovstvím světa v Oslu. Obhájce kompletní sbírky medailí z loňského šampionátu ve finském Kontiolahti věří, že je tak z nejhoršího venku a zdravotní patálie na jeho formě nezanechají větší stopy.

"Zlepšuje se to, i když tomu ještě něco chybí a není to úplně ono. Alespoň jsem přežil cestu, to nejhorší je za mnou, snad se to teď bude zlepšovat," řekl Moravec po návratu z amerického střediska Presque Isle, kde musel vynechat sprint, stíhací závod i štafetu.

Když čeští biatlonisté odlétali do České republiky, Moravec poprvé po šesti dnech opustil uzavřený prostor. "Z toho pět dnů jsem strávil v posteli a proležel, potil jsem se, pil čaj a snažil se zdravotní stav zlepšit," uvedl. "Tři dny jsem měl ale zvýšenou teplotu kolem 38 stupňů, což není pro mě. Znám své tělo a vím, že to prostě není dobré," řekl.

Nemoc u něj propukla po přesunu z kanadského Canmore. "Nasedli jsme do letadla, kde bylo snad 45 stupňů a za deset minut tam bylo tak 15. Tyhle náhlé změny teploty, dlouhé cestování kvůli zpoždění, brzké vstávání po závodu, tělo nedostalo odpočinek... To byla kombinace, kterou jsem prostě nevydržel. Odskákalo to víc lidí z ostatních týmů," podotkl Moravec.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté se po dlouhé cestě vrátili do Čech

Od sobotního rána už je ale bez teplot a nyní se připravuje na cestu do Pokljuky, kde český tým absolvuje závěrečnou přípravu na MS. "Budu muset začít pomaleji, ale jsem realista a nečekám nějak skvělou běžeckou formu," tušil Moravec. "Ale zase jsem si teď týden pořádně odpočinul," dodal v nadsázce.

Soustředí se proto hlavně na vyladění střelecké formy. "Zkusit ji pokud možno co nejvíc zrychlit, na tom to celé založím," plánoval taktiku bezchybné střelby. Zbraň totiž také týden nedržel v ruce. "Takže je třeba to doladit, dostat se do psychické pohody, ale samozřejmě na běh se nevybodnu," pousmál se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články