Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pořád na to ještě mám, říká Sáblíková po další sezoně na vrcholu

Praha – Konec vše napraví. Začátek sezony neměla rychlobruslařka Martina Sáblíková ideální, závěr však překonal všechna její očekávání. Trojnásobná olympijská šampionka ovládla téměř vše, co se dalo, a ve druhé polovině sezony soupeřky zcela deklasovala.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Když nepočítám olympijské sezony, tak to byla nejúspěšnější sezona v kariéře. Jsem hrozně ráda, že se mi to po tolika letech povedlo," řekla Sáblíková.

Sedmadvacetiletá česká reprezentantka ovládla mistrovství světa ve víceboji, na světovém šampionátu na jednotlivých tratích získala zlato v závodech na 3000 a 5000 metrů a na mistrovství Evropy ve víceboji byla druhá. Vše podtrhla devátým triumfem v seriálu Světového poháru na dlouhých tratích. Včetně SP získala dvacet medailí.

"Ze začátku sezony jsme měla strach, jak to pojede. Člověk nikdy neví, když je devátou nebo desátou sezonu na vrcholu. Ukázalo se ale, že na to pořád ještě mám," podotkla Sáblíková, která se loni v létě více věnovala cyklistice. I proto měla ze začátku sezony mírné obavy. "Start byl rozpačitý, i když jsem tam stála na stupních. Nepovedla se mi ale pětka. Konec byl ale skvělý a předčilo to očekávání. Jsem překvapená, jak to dopadlo," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková se těší na dovolenou a myslí na Rio

Teď se chystá odpočívat a plánuje i vyrazit na dovolenou. "Deset až čtrnáct dní budu mít úplné volno, jen s nějakými menšími povinnostmi. Těším se na setkání s kámoši a rodinou. Pak se chystám na týden na dovolenou. Tam už si ale beru botasky, bude to dovolená s hýbáním se," řekla Sáblíková. Poté přijde na řadu příprava na další sezonu. A podle všeho bude opět zaměřená na cyklistiku. "Všechno ještě probereme. Sedneme si na pivo, nebo v případě Martiny k vínu a dohodneme se. Loni to bylo něco nového, ale určitě se to dá vylepšit. Aby to bylo kvalitnější a nebyla to otázka kvantity," řekl kouč Novák.

Rio se blíží

V létě totiž zřejmě bude usilovat o účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro. "Kvalifikace bude těžká, soupeřky také. Uvidíme, jak na tom budu fyzicky. Vše je otevřené. Kdo by ale nechtěl na olympiádu?" uvedla Sáblíková, která zvažuje, že by se v červnu představila i na premiérových Evropských hrách v Baku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články