Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Moravec: Prožitek z Nového Města byl silnější než z olympiády

Nové Město n. Mor. (Žďársko) – Vyplázl jazyk, postavil se na jednu nohu a začal slavit. Ondřej Moravec sice v závěrečné části smíšené štafety na světovém poháru v Novém Městě prohrál souboj o první místo, ale i se stříbrem byl nadmíru spokojen, k čemuž přispěla i skvělá atmosféra. "Co se dělo na trati, to bylo něco neuvěřitelného. Takový řev jsem nezažil nikde," divil se. Přímý přenos sprintu žen sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 12:00, sprint mužů na stejných místech od 15:25.

Ondřej Moravec slaví stříbro na SP v Novém Městě na Moravě
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Olympiádu bych stavěl výš, ale prožitek byl tady možná skoro silnější, protože lidi dělají strašně moc. Atmosféra byla úplně jinde než na olympiádě, tam těch lidí není tolik. Před domácím publikem je to srovnatelné," řekl Moravec.

Štafetu převzal od Michala Šlesingra na prvním místě těsně před Nory. Po čisté ležce bylo jasné, že si to o výhru rozdá s Tarjeiem Böem. Český biatlonista je pověstný svou rychlopalbou při položce vstoje, ale tentokrát byl pomalejší a navíc jednou chyboval. I proto na soupeře pár sekund ztratil a dovezl české kvarteto do cíle stříbrné.

"To víte, že to mrzí," litoval trojnásobný olympijský medailista. "U toho stojáku jsem se možná bál toho, že to nedám, a zbytečně jsem si to hlídal. Tarjei to nasmažil, já jsem střílel trochu pomaleji a možná na zbytečně velkou jistotu. Bohužel, teď už to zpátky nevezmeme, aspoň se třeba poučím do dalších závodů," řekl.

Rád byl alespoň za položku vleže, při které se mu podařilo udržet stoprocentně koncentraci. "Absolutně jsem nic nevnímal. Z té ležky si skoro nic nepamatuju, to je dobré, ale na stojáku už jsem se nedokázal zkoncentrovat," řekl.

V posledním kole se snažil dohnat Nora, ale ze 13 vteřin stáhl jen pět. V cílové rovince mohl jen sledovat, jak si soupeř bere vlajku a oslavuje triumf. "To už by bylo trochu nefér, kdybych to na něj zkoušel. Řekl jsem si OK, vyhráli. Udělal jsem maximum a i jsem mu to přál, protože byl lepší. I já si to užil," řekl.

Atmosféru označil ještě za lepší než při předloňském šampionátu. Na stadionu fandilo 17 tisíc lidí a dalších 15 tisíc se tísnilo kolem trati. "Co se dělo na trati, to bylo něco neuvěřitelného. Takový řev jsem nezažil nikde," divil se.

Dokonce ani neslyšel trenéry, kteří se na něj snažili volat pokyny. "Tam klapaly pusy, ale co říkali, absolutně nevím. Úplně člověka mrazilo. Fakt jsem nic takového nezažil. Kam se hrabe Německo, to bylo neskutečné," chválil.

Úspěšná smíšená štafeta pomůže biatlonistům do víkendových individuálních startů. Očekávání před závody totiž bylo obrovské. "Ty nadcházející závody teď budou o hodně jednodušší. Předvedli jsme, že na tom nejsme zle. Můžeme jít do dalšího závodu s čistým štítem a nemusíme se stresovat, že musíme předvést to, co od nás všichni čekají. Lepší začátek skoro nešel," oddechl si Moravec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články