Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vítková: Závodí se mi nějak snadno, ani necítím tlak do dalších závodů

Oberhof - Sníh a vítr přivály biatlonistce Veronice Vítkové další medaili. Byl to vůbec životní týden české reprezentantky. V německém Oberhofu stanula dvakrát na nejvyšším stupínku a snový díl světového poháru zakončila druhým místem v závodu s hromadným startem. "Jsem moc spokojená se střelbou, která se mi v těchto náročných podmínkách dařila. Vždyť na soustředění v Itálii jsem v tréninku střílela za dvě, za tři. Musela jsem toho pak raději nechat."

Veronika Vítková zažila v Oberhofu velmi úspěšný týden
zdroj: ČTK/DPA autor: Martin Schutt

Ukazuje se, že pokud jsou špatné podmínky, většinou se jí daří. "Radost jsem neměla samozřejmě ani z jednoho (sníh, vítr). Nový sníh to byla neuvěřitelná brzda. Hodně trať zpomalil a o to více byl závod obtížný. Také proto jsem hned v prvním kole raději upustila od stíhání Darji (Domračevové) a Kaisy (Mäkäräinenové)," uvedla Vítková. "Do té sloty se nikomu moc nechce. Ale mně se tu líbí náročné kopcovité tratě, takže počasí tolik nevnímám. Ale koneckonců všichni to máme stejné."

Díky novému sněhu na trati se zpomalil jeden z nebezpečných sjezdů, velkým problémem byl vítr. I s ním se ale Vítková srovnala a se dvěma chybami patřila mezi nejlépe střílející biatlonistky. "Seřídila jsem si mířidla ještě před prvním výstřelem, ale jak se ukázalo, bylo to málo," komentovala hned první minelu.

Musela si "cvaknout" mířidla ještě o jednu pozici. "Na trati mi hlásili, že si mám přidat další dva cvaky doleva," uvedla. Jenže když přijela na stav číslo osmnáct, byly tam úplně jiné podmínky než na pozicích vepředu. "Proto jsem naopak musela cvakat vpravo," líčila. "Věděli jsme, že podmínky se mohou v různých částech střelnice lišit, proto jsem si dávala pozor a sledovala praporky," uvedla.

Výsledkem byly šesté stupně vítězů v kariéře. "Jsem moc ráda za to, že ta mnoholetá dřina se konečně odrazila i ve výsledcích, že se mě drží štěstí,"

Už příští týden ji čekají další závody v Ruhpoldingu. A dá se očekávat, že i tam bude Vítková útočit na pódium. "Závodí se mi teď hezky, tak nějak snadno. Proto ani necítím žádný tlak do dalších závodů. V Ruhpoldingu je to také nahoru dolů, takže mi to tam vyhovuje," prohlásila pátá žena průběžného hodnocení světového poháru.

"To mi dělá radost. Stejně tak mě těší, že jsem zatím v průběhu sezony ještě nevypadla z elitní desítky. A když skončím v top ten i po posledním závodě, budu spokojená. Z tohoto pohledu se na mých cílech nic nemění," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články