Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Erbanová dojela na kilometru v Berlíně osmá

Berlín – Rychlobruslařka Karolína Erbanová zůstala po tomto výkonu v pořadí disciplíny stále čtvrtá. I po nejhorším výsledku na této distanci v sezoně se posunula v celkovém hodnocení seriálu na třetí místo. Závod vyhrála při vstupu do sezony Američanka Brittany Boweová, Martina Sáblíková nastoupila v divizi B a skončila v této výkonnostní skupině sedmá.

Karolína Erbanová
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

"Ten závod nebyl úplně ideální, ale ne úplně špatný, žádná katastrofa," řekla Erbanová po závodě. "První kolo se mi jelo dobře, v druhém už to bylo takové unavenější, nebyla jsem zcela vzbuzená," doplnila. Se svým výkonem je ale vcelku spokojená.

Celé startovní pole podle Erbanové očekávalo, že Američanky Boweová a Heather Richardsonová, které vynechaly úvodní dva závody v Asii, budou mířit na přední příčky, což se potvrdilo. "Kdyby tady nebyly ty Američanky, je to šesté místo a od toho třetího je to zase kousek," podotkla Erbanová ke svému umístění. "Není to propadák nebo něco takového," zdůraznila.

Je nám líto, video expirovalo.
Erbanová: S Američankami se počítalo

Erbanová v této sezoně vybojovala na kilometrové trati už šesté místo v Obihiru a naposledy třetí v Soulu. V Německu poprvé pokořila hranici 1:17 minuty, ale zlepšení na 1:16,85 stačilo jen na osmé místo. O dvě setiny prohrála s Rakušankou Vanessou Bittnerovou.

Všechny rychlobruslařky marně naháněly časy Američanek z úplně první rozjížďky, kterou vyhrála Boweová v rekordu dráhy 1:14,81 o 33 setin před Heather Richardsonovou. Sáblíková dosáhla času 1:19,00.

Závody SP v rychlobruslení v Berlíně:

Ženy: 1000 m: 1. Boweová 1:14,81, 2. Richardsonová (obě USA) 1:15,14, 3. Li Čchi-š' (Čína) 1:15,94, ...8. Erbanová 1:16,85, v divizi B 7. Sáblíková (obě ČR) 1:19,00.

Pořadí SP (po 3 závodech): 1. Li Čchi-š' 240, 2. Leenstraová (Niz.) 240, 3. Erbanová 151, ...36. Sáblíková 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články