Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Martin Fourcade má na biatlonovém MS druhé zlato

Ruhpolding - Francouz Martin Fourcade vyhrál po sprintu i stíhací závod na biatlonovém mistrovství světa v německém Ruhpoldingu. Mezi ženami překazila snahu o druhé zlato domácí hvězdě Magdaleně Neunerové její běloruská rivalka Darja Domračevová. Nejlepší z českých mužů skončil patnáctý Ondřej Moravec, Veronika Vítková byla osmnáctá. Další z českých biatlonistů Jaroslav Soukup měl druhý nejrychlejší běžecký čas, ale po třech trestných okruzích byl 21., Michal Šlesingr doběhl 29.

 

Martin Fourcade
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Vedoucí muž průběžného pořadí světového poháru Fourcade v polovině závodu klesl na třetí místo, ale jen s minimální ztrátou. Po první položce vstoje se dostal do čela, ale o zlato málem přišel kvůli dvěma chybám při poslední střelbě. Z trestného kola vyběhl těsně za Švédem Carlem Johanem Bergmanem, kterému se vzdálil ve stoupání v posledním kole. Třetí dojel po 12,5 km Rus Anton Šipulin.

Moravec startoval z osmnáctého místa a po třech chybách vleže se zdálo, že si pohorší. Vstoje ale minul terč jen jednou a dojel patnáctý s odstupem minuty a půl za vítězem. "Mohl bych mít radost ze svého maxima na mistrovství světa, ale nemám. Hodně mě mrzí čtyři chyby na střelnici. To je prostě moc, zvláště tři chyby vleže. Chyby mi vadí o to víc, že teď se mi opravdu skvěle běhá," litoval Moravec.

Soukup udělal na střelnici tři chyby a posunul se z 43. místa po sprintu na 21. v cíli stíhačky. "Bylo to mnohem lepší než ve sprintu, asi jsem se potřeboval rozzávodit," řekl Soukup. Šlesingr udělal čtyři chyby, z toho dvě na poslední stojce. "Závod pro nás nedopadl až tak špatně, ale každý z kluků udělal při jedné položce dvě chyby a to se v tak vyrovnaném závodě neodpouští," zhodnotil závod trenér české reprezentace Ondřej Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v biatlonu 2012 Německo

Dramatický souboj mezi Domračevovou a Neunerovou se dlouho vyvíjel pro domácí vítězku sprintu. Jedenáctinásobná světová šampionka byla před závěrečnou střelbou v ideální pozici na zisk druhého ruhpoldinského zlata, ale dvakrát minula. Domračevová sice měla ztrátu, ale stojku zvládla bez chyby a dojela si pro první zlatou medaili v kariéře.

Neunerová, jež má ze svého posledního MS po dnešku kompletní medailovou sadu, na ni ztratila 25,1 sekundy. Bronz putoval stejně jako u mužů do Ruska zásluhou Olgy Viluchinové. Pětadvacátá žena ze sprintu Vítková na obou položkách vleže jednou minula a mírně se propadla, vestoje však střílela bezchybně. Do cíle tak dojela jako osmnáctá tři a čtvrt minuty po vítězce. "Spokojená jsem, že jsem se posunula dopředu, ale opět si myslím, že na prvních dvou položkách to byly moje hrubé chyby. Těch ran je škoda," prohlásila Vítková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články