Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Obří slalom v Ofterschwangu vyhrála Rebensburgová

Ofterschwang (Německo) - Obří slalom Světového poháru v německém Ofterschwangu vyhrála domácí olympijská vítězka Viktoria Rebensburgová a dostala se do vedení v hodnocení disciplíny. Za velkým glóbem směřuje desátá Lindsey Vonnová z USA.

Viktoria Rebensburgová
zdroj: ČTK/AP

Dvaadvacetiletá Rebensburgová vedla už po prvním kole a pro páté vítězství v kariéře si dojela s náskokem šesti setin sekundy před mistryní světa Tinou Mazeovou ze Slovinska. Stejně jako v mužském super-G v Kvitfjellu, kde dnes byli dva vítězové, bylo i v Německu čtyřčlenné obsazení na stupních vítězů. O třetí místo se totiž se shodným odstupem 74 setin podělily Irene Curtoniová z Itálie a Elisabeth Görglová z Rakouska.

Specialistka na obří slalom Rebensburgová, jež v minulé sezoně získala za svou parádní disciplínu malý glóbus, vystřídala díky domácímu vítězství na prvním místě Francouzku Tessu Worleyovou. Dosavadní vedoucí žena byla sedmá a rázem ztrácí 44 bodů. V celkovém pořadí má Vonnová v čele náskok 474 bodů před Mazeovou. V sobotu se jede v Ofterschwangu další obří slalom a v neděli slalom speciál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články