Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Skikrosař Kraus byl ve Světovém poháru opět šestý

Bischofswiesen - Skikrosař Tomáš Kraus skončil ve Světovém poháru podruhé za sebou šestý a na stejnou příčku se posunul v průběžném pořadí. V německém Bischofswiesenu dnes zvítězil poprvé v kariéře Kanaďan Tristan Tafel, který se v elitním seriálu představil teprve poosmé. Premiérovým umístěním na stupních vítězů oslavil nedělní 22. narozeniny.

Skikrosař Tomáš Kraus
zdroj: ČT24

Kraus vyhrál osmifinálovou a čtvrtfinálovou jízdu, semifinále mimo jiné s pozdějším vítězem Tafelem však bývalý dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru nedokončil. V malém finále sedmatřicetiletý český lyžař nestačil na Švýcara Michaela Schmida a šestým místem zopakoval tři týdny starý výsledek z kanadského střediska Blue Mountain. Za Tafelem ve finále dojeli Američan John Teller a mistr světa, Kanaďan Christopher Delbosco.

Jeho krajan a vedoucí muž Světového poháru Brady Leman skončil až devatenáctý. Nedařilo se ani jeho nejbližšímu pronásledovateli Alexi Fivovi, Švýcar byl osmnáctý a manko snížil o jediný bod. Oba rivaly dělí 11 bodů. Také v závodě žen se zrodilo premiérové vítězství, které vybojovala Rakušanka Andrea Limbacherová před francouzskou favoritkou Ophelií Davidovou. Ta se přiblížila v pořadí SP vedoucí Švýcarce Sanně Lüdiové na rozdíl 49 bodů. Do konce sezony zbývají čtyři závody.

Závod SP ve skikrosu v Bischofswiesenu (Německo):

Muži: 1. Tafel (Kan.), 2. Teller (USA), 3. Delbosco (Kan.), ...6. Kraus, v kvalifikaci 45. Kopřiva, 59. Čech, 62. Takáč (všichni ČR).

Průběžné pořadí SP (po 7 z 11 závodů): 1. Leman (Kan.) 343 b., 2. Fiva (Švýc.) 332, 3. Delbosco 314, ...6. Kraus 231.

Ženy: 1. Limbacherová (Rak.), 2. Davidová, 3. Baronová (obě Fr.).

Průběžné pořadí SP (po 7 z 11 závodů): 1. Lüdiová (Švýc.) 389, 2. Davidová 340, 3. Thompsonová (Kan.) 330, ...30. Kučerová (ČR) 33.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články