Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Koudelka byl v Oberstdorfu pátý, Hlava devátý

Oberstdorf - Český skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil páté místo v závodu Světového poháru v letech v německém Oberstdorfu. Dařilo se i Lukáši Hlavovi, jenž byl devátý. Loňské vítězství z tohoto můstku obhájil Rakušan Martin Koch.

Druhý muž páteční kvalifikace Koudelka si v Německu vylepšil o půl metru rok starý osobní rekord z Harrachova, když v druhém kole dopadl na značku 211,5 metru. Posunul se díky tomu o dvě příčky oproti prvnímu kolu, po němž byl sedmý hned za Hlavou. Ten svou šestou pozici neudržel, nicméně zůstal v elitní desítce. Češi v obou kolech překonali dvousetmetrovou hranici.

Suverénní vítězství si připsal specialista na lety Koch, jenž v obou kolech dolétl nejdál (218 a 221,5 m). Druhého Japonce Daikiho Ita porazil o deset bodů. Na třetím místě skončil čtyřnásobný olympijský vítěz Simon Ammann ze Švýcarska.

Průběžné vedení v SP si navzdory dvanáctému místu udržel Nor Anders Bardal. Jeho nejbližší pronásledovatel Gregor Schlierenzauer z Rakouska skončil sedmý a snížil svou ztrátu na 44 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články