Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jakše v přípravě na Nové Město zbrzdila dvě nachlazení

Praha - Na začátku zimní sezony měl začít pořádně prohánět Lukáše Bauera, na českou jedničku Martin Jakš ale zatím stále nestačí. Dařilo se mu na Tour de Ski, v níž obsadil celkové lichotivé deváté místo, pak ho však dvakrát přibrzdilo v přípravě nachlazení. I proto pětadvacetiletý závodník neví, co očekávat od dalšího vrcholu sezony - víkendových závodů Světového poháru v Novém Městě na Moravě.

Martin Jakš
zdroj: ČTK

Zlatá lyže má na programu sobotní závod na 30 km klasickou technikou s hromadným startem a štafetu. "Je to jeden z vrcholů sezony, na který jsem se chtěl dobře připravit. Trochu mi to ale nabouraly dvě virózy," postěžoval si Jakš.

Do postele ulehnul na týden se silnou rýmou hned po návratu z Tour de Ski. "To moc nevadilo, stejně bych odpočíval," uvedl český běžec na lyžích. Jenže když přijel na vysokohorské soustředění do Itálie, po dvou kvalitnějších trénincích ho opět přepadla viróza. "Uvidím o víkendu, jak se to projeví," krčil rameny Jakš.

První test, víkendové mistrovství České republiky, se mu ale vydařil. Za Bauerem skončil druhý o 21 sekund, ale hlavně zůstal i v mrazivém počasí zdravý. "Ostrý test dopadl dobře, tak snad se podaří slušný výsledek," věřil. "Příprava byla rozkouskovaná, ideální to nebylo. Při závodech jsem to ale naštěstí moc necítil. Tak snad se to o víkendu neprojeví," doufal.

Na Nové Město má dobré vzpomínky, vždyť v lednu roku 2008 tam v rámci Tour de Ski skončil šestý. Před mnoha lety si závody ale užil ještě jako začínající běžkař i z hlediště. "Fandil jsem, byl to velký zážitek mezi těmi lidmi," vzpomínal. "Od té doby mám na Nové Město na Moravě vzpomínku, že to je závod, kde chodí nejvíc lidí a kulisa je skvělá," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články