Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Koudelka si po pádu poprvé zaskákal, je v pořádku

Ramsau (Rakousko) - Český skokan na lyžích Roman Koudelka je zpět na můstcích. Týden po vážném pádu při tréninku na závody Světového poháru v Harrachově dnes v rakouském Ramsau poprvé trénoval na malém můstku a je v pořádku, byť ho občas ještě bolí hlava. O víkendu tak s velkou pravděpodobností nastoupí do dalších závodů seriálu SP ve švýcarském Engelbergu, kde jsou na programu dvě soutěže na velkém můstku.

Koudelkovi v Harrachově těsně před dopadem povolilo vázání a nejlepší český skokan upadl ve stokilometrové rychlosti na hlavu. Byl hned odvezen do liberecké nemocnice, kde vyšetření neodhalila žádné vážnější zranění.

Koudelka strávil den v nemocnici a chvíli dokonce uvažoval o návratu na můstky v nedělním závodu, ale nakonec se kvůli nedostatečné koncentraci, stabilizaci a koordinaci rozhodl odpočívat.

Kouč Jiroutek: Všechno fungovalo, všechno dobré

Před závody v Engelbergu proto chtěl kouč David Jiroutek absolvovat s Koudelkou ještě tréninkové skoky na malém můstku. "Skákali jsme, dopadlo to dobře. Roman (Koudelka) vyzkoušel kolíčky, všechno fungovalo, všechno dobré," prohlásil Jiroutek. Výrobce vázání totiž Koudelkovi přidělal na upevnění ještě speciální pojistku, aby se situace z Harrachova neopakovala.

Koudelka se cítil dobře, jen ho podle kouče občas bolí hlava, zejména ráno a večer. "Odskákali jsme asi pět skoků, svalově i koordinačně je Koudy v pořádku," řekl trenér. Dnes odpoledne český skokan před přesunem do Engelbergu strávil ještě hodinu v posilovně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články