Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dva čeští biatlonisté skončili v závodě na 10 km v elitní desítce

Östersund – Českým biatlonistům se nad očekávání daří v úvodním díle světového poháru ve švédském Östersundu. Po skvělém druhém místě Michala Šlesingra ze závodu na 20 km uspěli čeští reprezentanti i ve sprintu na 10 km. Jaroslav Soukup obsadil sedmé místo, jen o příčku níže se umístil Michal Šlesingr. Vítězství vybojoval domácí Carl Johan Bergman.

Vítěz závodu Carl Johan Bergman
zdroj: ČTK/AP autor: Anders wiklund

Pro Soukupa to je teprve třetí umístění v elitní desítce v závodě světového poháru. K výbornému výsledku nakročil český biatlonista zejména díky bezchybné střelbě. "Jarda má poměrně jistou střelbu vleže a se stojkou se pral už v průběhu přípravy. Tentokrát bylo vidět, že si ji hodně hlídal. Střílel dlouho, možná tak něco ztratil, ale na druhou stranu byl bezchybný. Věřím, že ho to povzbudí," řekl trenér reprezentačního mužstva Ondřej Rybář. 

Šlesingr terčík jednou minul a na svého kolegu z reprezentace ztratil v cíli dvě vteřiny. "Především se mi skutečně dobře běželo. A to mi hodně zvedlo náladu," uvedl Šlesingr, který byl v běhu šestý nejrychlejší. "Stejně jako na dvacítce jsem netrefil devátý terč. Přitom jsem se dostal do opravdu dobrého rytmu," prozradil biatlonista. Soukup se Šlesingrem budou mít šanci útočit na přední příčky v nedělní stíhačce na 12,5 km

Poprvé v sezoně se na stupně vítězů prosadil vítěz minulého ročníku Světového poháru Tarjei Bö, který doběhl druhý o necelých osm vteřin za Bergmanem. Třetí skončil další z hvězdných Norů Emil Hegle Svendsen. Suverénní vítěz středeční dvacítky Francouz Martin Fourcade se musel spokojit se čtvrtou příčkou.

Z dalších českých biatlonistů se do bodované čtyřicítky vešel ještě šestatřicátý Zdeněk Vítek. Ondřej Moravec obsadil 48. místo a Tomáš Holubec skončil na 87. pozici. V průběžném pořadí Světového poháru vede Francouz Martin Fourcade před Šlesingrem, Soukup je po dvou závodech sedmý. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články