Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Březina skončil v kvalifikaci třetí, vyzkoušel si i čtverné skoky

Moskva – V Rusku odstartovalo odložené mistrovství světa v krasobruslení, jako první se v moskevské Megasport areně představili v kvalifikaci muži. Z dvojice českých závodníků nastoupil jen Michal Březina, Tomáš Verner je totiž ve světovém žebříčku výš a využil tak jediné postupové místo, které na základě loňských výsledků připadlo Česku. Oba závodníci se představí ve středu v krátkém programu, boj o medaile vyvrcholí ve čtvrtek.

Michal Březina
zdroj: AP Photo

Březina prošel kvalifikací bez problémů, se ziskem 130,87 bodu obsadil třetí místo. Český krasobruslař si vyzkoušel i čtverné skoky, dvakrát ale upadl. První místo v kvalifikaci si suverénně zajistil japonský spolufavorit Takahiko Kozuka s vysokou známkou 165,00, lepší než Březina byl ještě ruský rodák reprezentující Švédsko Alexander Majorov. 

Český krasobruslař byl rád, že si škobrtnutí odbyl už v kvalifikaci, a ne v samotné soutěži. "Uvidíme, jak dopadne vlastní závod. Tato jízda se do soutěže vůbec nepočítá," uvedl po svém vystoupení. "Poprvé jsem spadl po čtverném toeloopovi. Vše tam bylo, akorát jsem spadl. Nejvíce mě štval pád po kombinaci s trojitým lutzem na konci. Asi jsem trošku nestačil s dechem, protože na konci programu jsem už byl docela zadýchaný. V hale je opravdu vedro a budu si na to muset víc zvyknout. Ale jinak žádný extra velký problém jsem neměl," poznamenal. 

Březina na moskevském šampionátu obhajuje čtvrtou příčku, což je nejlepší české umístění od dob Ondreje Nepely. Kvůli tomu, že musel nastoupit do kvalifikace, si rozhodně nestěžoval. "Tato jízda mi pomohla, abych věděl, na co se mám v závodě připravit, co můžu čekat," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články