Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bank vyhrál na domácím mistrovství obří slalom

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) - Lyžař Ondřej Bank potvrdil své výsadní postavení mezi domácími sjezdaři a v obřím slalomu získal ve Špindlerově Mlýně letošní druhý titul. Mistrem republiky se stal už potřinácté v kariéře. Třicetiletý Bank vyhrál suverénně o vteřinu a půl před reprezentačním kolegou Kryštofem Krýzlem. Bronz získal Martin Vráblík.

"Těžké to bylo, protože na začátku to nebylo tak jednoznačné. Kluci jezdí dobře a jsem vždycky rád, když se povede vyhrát," řekl Bank. Doufá, že třináctý titul nebude osudový. Náročnost závodu zvyšoval tající sníh a únava na konci sezony. "Motivace není perfektní, ale když člověk stojí na startu, tak chce jet rychle," uvedl Bank.

V cíli ho diváci vyhecovali, aby oslavil výhru po vzoru Švýcara Didiera Cuche. Bank si odepnul lyži, zkusil ji vyhodit a po otočce chytit, ale nepovedlo se mu to. "Výzvu jsem přijal, ale nikdy jsem to moc nezkoušel," smál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Obří slalom na MČR ovládl Bank

Loni Bank vyhrál na šampionátu všechny čtyři disciplíny, letos se radoval z titulu v superkombinaci a obřím slalomu. V super-G ho porazil Petr Záhrobský. Potřetí by Bank mohl vyhrát v neděli, kdy pojedou muži i ženy slalom.

Výsledky obřího slalomu mužů na MČR

1. Bank 2:24,20,

2. Krýzl -1,52,

3. Vráblík (všichni ČR) -2,12.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články