Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Pauláthová obhájila domácí titul v obřím slalomu

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) - Sjezdařka Kateřina Pauláthová obhájila ve Špindlerově Mlýně titul mistryně republiky v obřím slalomu. Na svahu, kde letos poprvé bodovala ve stejné disciplíně ve Světovém poháru, si sedmnáctiletá závodnice Dukly Liberec zajistila dnešní výhru hlavně díky výkonu ve druhém kole. V sobotu se pojede ve Špindlerově Mlýně obří slalom mužů s favoritem Ondřejem Bankem, v neděli mistrovství vyvrcholí slalomy mužů a žen.

Na Černé sjezdovce ve Skiareálu byla Pauláthová po prvním kole třetí, ale nejrychlejší jízdou ve druhém kole porazila celkově o 83 setin sekundy Slovenku Barbaru Kantorovou. Druhá v hodnocení mistrovství ČR byla Karolína Kloučková, která skončila v závodě čtvrtá. O bronz se stejným časem podělily Martina Dubovská s Danielou Markovou.

"Jsem strašně ráda, že se mi to povedlo. První kolo jsem trochu zaváhala, dělala jsem chyby. To druhé mi docela vyšlo, sice to byl boj s tratí, ale můžu ho zhodnotit dobře." prohlásila po závodě česká naděje. Pauláthová byla spokojená nejen s dnešním výkonem. "Sezona se mi moc daří i navzdory zranění, které jsem měla. Teď už je naštěstí všechno v pořádku," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Kateřiny Pauláthové
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články