Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Famózní ruský krasobruslař Pljuščenko předvede v Praze svou ledovou show

Praha - Pětinásobný mistr Evropy a trojnásobný mistr světa, ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko, předvede 17. dubna v Česku svou show Králové ledové arény, kterou vyplnil dvouletou pauzu, během níž nebruslil na profesionální úrovni. Úřadující olympijský vítěz z Turína 2006 se chce na ledovou plochu mezi profesionály znovu vrátit, na zimní olympiádě ve Vancouveru v roce 2010 hodlá opět bojovat o zlatou medaili.

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko - pětinásobný mistr Evropy, trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Turína 2006.
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Udělali jsme třicet show po celém Rusku a také na Ukrajině, kde jsme představili krasobruslařská vystoupení a akrobacie na ledě s živou hudbou za doprovodu Edvina Mortona, takže to nebylo jenom krasobruslení, ale prakticky zároveň i koncert," říká k proběhlým show Pljuščenko. Fenomenální krasobruslař se poté rozhodl zorganizovat tuto show také v Evropě a v současné době jedná i se Spojenými státy a Japonskem.

"V Praze ukážu nový, krátký program nové sezony za doprovodu Pucciniho Toscy ve zpracování Edvina Mortona. Bude to program s jedním z nejlepších ruských zpěváků Dimou Bilanem a právě Edvinem Mortonem," prozradil Pljuščenko a dodal, že k tomuto vystoupení již existuje i videoklip. Kromě ruského krasobruslaře vystoupí na show i česká krasobruslařská naděje Tomáš Verner a sportovní páry, taneční dvojice i další sólisté z Německa, Ruska, Spojených států, Francie, Itálie nebo Kanady. "Bude to velký počet sportovců z různých zemí. Bude to jedna z nejlepších show na světě," konstatuje Pljuščenko.

Ledovou show Králové ledové arény založil ruský krasobruslař po svém olympijském vítězství v Turíně v roce 2006. "Udělal jsem si dva roky profesionální přestávku, ale amatérský led jsem nikdy neopustil, mým cílem bylo dělat také něco jiného. Zorganizoval jsem toto turné po Rusku a kromě toho jsem byl chvíli i moderátorem v ruské televizi v Petrohradu. V politice jsem se zabýval hnutím "mládež sport turistika", stále organizuji sportovní soutěže a akce, snažím se přispět ke zlepšení podmínek pro sportovce," vyjmenovává své aktivity Plujščenko.

"Mám takový sen, a to být předsedou krasobruslařského výboru v Rusku. Vím, co se děje v tomto sportu, pohybuji se v něm dlouho, vím také, jaké jsou problémy," říká famózní ruský krasobruslař, který se po dvouleté pauze chce znovu vrátit mezi světovou špičku. "Soutěž je pro mě nyní to nejdůležitější. Čeká mě teď hodně tréninku," potvrzuje Pljuščenko.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články