Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bauer doběhl ve skiatlonu šestý, třetí místo v SP se mu vzdálilo

Falun - Boj o třetí místo v konečném pořadí Světového poháru běžci na lyžích Lukáši Bauerovi nevychází. Skiatlon ve Falunu dokončil na šestém místě, zatímco jeho soupeř Švéd Daniel Rickardsson vybojoval v tříčlenné skupince uprchlíků třetí příčku. Závod na 10+10 kilometrů vyhrál Nor Petter Northug o 2,6 sekundy před Di Centou a upevnil si vedení ve finále Světového poháru. Rickardsson ztratil na norskou hvězdu deset sekund. Bauer zaostal za Northugem o dvacet sekund. Martin Jakš obsadil 28. místo s odstupem přes dvě minuty.

Závod rozhodl úvod bruslařské části, kdy ujela trojice Northug, Rickardsson a Ital Giorgio di Centa. Pět kilometrů po přezouvání lyží už měli uprchlíci k dobru 20 sekund a náskok postupně zvyšovali. V závěru se k nim pronásledovatelé přiblížili, ale na jejich dostižení neměli šanci. V konečném pořadí distančních závodů patří Bauerovi třetí místo před Northugem. Lepší než třiatřicetiletý běžec z Božího Daru byli jen vítěz Světového poháru Dario Cologna ze Švýcarska a Rickardsson.

V neděli mužský seriál vyvrcholí závodem s handicapovým startem na 15 km volnou technikou, do kterého Bauer vyrazí jako osmý se ztrátou 2:36,9 minuty na Northuga. Na Rickardssona, který zvýšil na třetím místě Světového poháru svůj náskok před českým lyžařem na rovných 50 bodů, má Bauer téměř minutové manko. Ve hře budou body za umístění v závodě (50 bodů pro vítěze) i v celkové klasifikaci finále SP (200 bodů pro nejlepšího).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články