Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonové sprinty vyhráli Birnbacher a Neunerová

Oslo - Pro první vítězství v kariéře si dojel v poslední letošním sprintu Němec Andreas Birnbacher. Český biatlonista Michal Šlesingr obsadil 12. místo a celkově je sedmý. Sprint žen vyhrála Němka Magdalena Neunerová a zajistila si malý glóbus za triumf v disciplíně. Desetinásobná mistryně světa porazila domácí reprezentantku Toru Bergerovou a Bělorusku Darju Domračevovou a doběhla si pro páté vítězství v sezoně.

V průběžném pořadí se Šlesingr posunul na sedmou pozici a dva závody před koncem má nadosah své nejlepší umístění v celkovém hodnocení SP. Dosud byl nejlépe před čtyřmi lety šestnáctý, což se před ním povedlo dvakrát Zdeňku Vítkovi.

Birnbacher odsunul na další medailová místa Švéda Björna Ferryho a svého krajana Alexandra Wolfa a připsal si první vítězný závod SP v kariéře. Dosavadním nejlepším výsledkem devětadvacetiletého německého biatlonisty v seriálu byla dvě druhá místa ze sezony 2006/2007.


Malý křišťálový glóbus za triumf ve sprinterském pořadí si už v předstihu zajistil Tarjei Bö. Norský závodník, který vede také celkové hodnocení seriálu, po pěti chybách na střelnici obsadil až 44. místo a nebodoval. Vedle Šlesingra bodoval z českých reprezentantů jen Ondřej Moravec na 29. místě. Vítek skončil na 73. pozici, Jaroslav Soukup devět míst za ním a oba tak budou chybět v sobotní stíhačce, kam postupuje šedesát nejlepších závodníků.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu 2011 Norsko

Loňská celková vítězka SP si také polepšila v průběžném hodnocení seriálu na 914 bodů a posunula se na druhé místo. Na vedoucí Kaisu Mäkäräinenovou z Finska, která dnes obsadila až 19. místo, ztrácí Neunerová dva závody před koncem seriálu jen 22 bodů.

Česká biatlonistka Veronika Vítková ani jednou při střelbě nechybovala a do cíle doběhla se ztrátou jedné minuty a 21 sekund za Neunerovou osmnáctá. Bez bodů zůstala Gabriela Soukalová na 48. místě a o dvě příčky horší Barbora Tomešová. Obě dvě si však stejně jako Vítková vybojovaly místo na startu sobotního stíhacího závodu.

Osmadvacetiletý Šlesingr se od začátku pohyboval v čele pořadí a ještě v polovině závodu držel třetí místo. O dobré umístění se ale připravil dvěma chybami na druhé střelbě a do cíle nakonec doběhl na 12. příčce se ztrátou jedné minuty a 20 sekund na vítěze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články