Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cuche je novým lídrem v super-G, Bank nebodoval

Kvitfjell (norsko) – Švýcar Didier Cuche se po vítězství v závodě superobřího slalomu v norském Kvitfjellu ujal vedení v žebříčku této disciplíny. Pro Cuche to bylo 17. vítězství v kariéře, kterým odčinil výsledek z pátečního a sobotního sjezdu, kdy vyšel medailově naprázdno. Naproti tomu Ondřej Bank po dvou bodovaných umístěních zajel až 35. čas a v závodě nebodoval.

Cuche v Norsku přišel o možnost vyhrát celkově SP, nyní má ale nakročeno alespoň k zisku malého křišťálového glóbu za super-G. Ten dosud nikdy nezískal, ve sbírce má tři trofeje za sjezd a jednu za obří slalom. V čele pořadí Švýcar vystřídal zraněného Rakušana Georga Streitbergera, před kterým má nyní náskok 64 bodů, třetí Ivica Kostelič ztrácí 68 bodů.

Cuche v posledním závodě před finále sezony v Lenzerheide hodil za hlavu medializovanou kontroverzi s ředitelem závodů SP Güntherem Hujarou a vyhrál před čtveřicí Rakušanů. Druhý byl s mankem tří desetin sekundy Klaus Kröll, který zopakoval své umístění ze sobotního sjezdu, bronz získal Joachim Puchner. Do půlsekundového odstupu se vešli i Hannes Reichelt a Michael Walchhofer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články