Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kostelič vystoupil ze stínu své sestry, vyhrál SP ve sjezdu

Chorvat - Ivica Kostelič, příslušník veleúspěšného lyžařského rodu, si v dnešním sjezdu v Kvitfjellu s předstihem zajistil velký křišťálový globus za celkové vítězství ve Světovém poháru. Závod sice nevyhrál, avšak jeho nejbližší pronásledovatel, Švýcar Didier Cuche ze Švýcarska, skončil až sedmý. Sjezd v Kvitfjellu zajel nejrychleji Michael Walchhofer z Rakouska. Podruhé za sebou bodoval ve sjezdu 24. místem Ondřej Bank.

Jednatřicetiletý Kostelič tak přidal do sbírky lyžařské rodiny již čtvrté prvenství. Jeho mladší sestra Janica kralovala v sezonách 2001, 2003 a 2006. V tomto ročníku podřídil Kostelič celkovému úspěchu v SP vše, dokonce vynechal i některé závody mistrovství světa. Skvělou formu a všestrannost prokázal především v lednu, kdy si připsal všech sedm letošních triumfů.

V dnešním sjezdu se sice umístil až ve třetí desítce, jeho definitivní vítězství v sezoně však už nikdo ohrozit nemůže. Švýcarský veterán Cuche totiž skončil až sedmý a má před posledními pěti závody v sezoně nepřekonatelnou ztrátu 519 bodů. Cuche zároveň přišel i o vedení v disciplíně, kterého se ujal dnešní vítěz Walchhofer. Ten na sjezdovce Olympiabakken porazil o 13 setin svého krajana Klause Krölla, třetí příčku obsadil páteční vítěz Beat Feuz ze Švýcarska.

Jediný český zástupce na startu Bank se stejně jako v pátek probojoval na bodované pozice. Se ztrátou 1,71 sekundy na Walchhofera obsadil 24. pozici, v pátek byl sedmnáctý. V celkovém hodnocení SP si v životní sezoně drží 25. příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články