Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sáblíková má stříbro z MS na trati 3000 metrů

Inzell - Rychlobruslařka Martina Sáblíková získala na mistrovství světa v Inzellu stříbrnou medaili na trati 3 000 metrů. Na vítěznou Ireen Wüstovou z Nizozemska ztratila 51 setin sekundy, bronz získala domácí Němka Stephanie Beckertová. Šestinásobná mistryně světa Sáblíková obhájila na tříkilometrové trati stříbro z předchozího šampionátu v roce 2009. Loni trojku vyhrála na olympijských hrách.

"Já jsem spokojená. Musím říci, že jsem na trati nechala úplně všechno. V průběhu závodu jsem to zkusila, zrychlila jsem o tři desetiny, ale bohužel to nešlo. Ireen byla rychlejší," řekla Sáblíková.

Hvězdná česká rychlobruslařka startovala v poslední rozjížďce a útočila na nejrychlejší čas Wüstové 4:01,56. Sáblíková jela svým konstantním tempem a ještě dvě kola před cílem na Nizozemku, jež úvodní část tradičně "napálila", ztrácela přes tři sekundy. Na rozdíl od Wüstové svěřenkyně trenéra Petra Nováka v závěru neodpadla, ale více než na půl sekundy se letošní mistryni světa ve víceboji nepřiblížila.

Stříbro získala Sáblíková bezpečně, svou největší rivalku z dlouhých tratí v této sezoně Beckertovou porazila o více než dvě sekundy. Osmá skončila slavná Němka Claudia Pechsteinová, jež se vrací po dvouletém trestu za porušení dopingových pravidel.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v rychlobruslení 2011 Německo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články