Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šlesingr doběhl ve sprintu 11., zlato bere Peiffer

Chanty Mansijsk – Český biatlonista Michal Šlesingr obsadil ve sprintu na 10 km 11. místo, když se musel zejména na první střelbě potýkat s nepříjemným větrem a absolvoval jeden trestný okruh. Zlato získal Němec Arnd Peiffer před Francouzem Martinem Fourcadem a Norem Tarjeiem Böem. Do nedělní stíhačky se probojoval také čtyřicátý Zdeněk Vítek. Jaroslavu Soukupovi vůbec nevyšla střelba a po čtyřech trestných kolech skončil na 76. místě. Ondřej Moravec na tom byl ještě hůře a doběhl dvaaosmdesátý.

Šlesingr sice nenaplnil medailové sny českých fanoušků, před nedělním stíhacím závodem má ale přijatelnou ztrátu 59 sekund. Šlesingr mohl litovat jedné chyby na první střelbě, následující střelbu vestoje totiž zvládl bezchybně a dlouho v cíli figuroval v elitní desítce. 

"Jsou tu specifické podmínky. V leže foukalo úplně z druhé strany než při nácviku. Na stojce se to ale ustálilo a už bylo vše v pohodě," popsal komplikace v rozhovoru pro Českou televizi Šlesingr. Na rozdíl od nedávných závodů Světového poháru ztratil hodně cenných sekund v běhu. "Necítil jsem se špatně, ale čas podle toho nevypadá. Mám trochu smíšené pocity. S jednou chybou se ale asi na lepší výsledek pomýšlet nedalo," neskrýval mírné zklamání Šlesingr.  

Závod nakonec ovládl Němec Arnd Peiffer, kterému skvěle jely lyže a na trati dosáhl druhého nejrychlejšího času. Ještě rychleji běžel Martin Fourcad z Francie, na střelnici ale dvakrát minul a do cíle nakonec doběhl s mankem 13 sekund. Nevyzpytatelný vítr způsobil, že obě čisté položky měli ze 125 startujících jen dva biatlonisté.

Německý biatlonista Arnd Peiffer
zdroj: AP Photo
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články