Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Schildová je mistryní světa, Záhrobská bez medaile

Garmisch-Partenkirchen (Německo) – Čtvrtou medaili z mistrovství světa v řadě se české lyžařce Šárce Záhrobské nepodařilo získat. Přes zlepšení ve druhém kole skončila v Ga-Pa dvanáctá. Mistryní světa je Rakušanka Marlies Schildová, která potvrdila svoji roli favoriky. Zvítězila v celkovém čas 1:45,79 před krajankou Kathrin Zettelovou a Švédkou Marií Pietilaeovou-Holmnerovou. Čtvrté místo patří obhájkyni přeloňského prvenství Marii Rieschové. Záznam závodu můžete sledovat na webu ct4sport.cz.

Marlies Schildová se v lyžařské elitě pohybuje dlouho a získala na předcházejících mistrovstvích světa a olympiádách celkem sedm stříbrných a bronzových medailí, teprve nyní vyhrála na velké akci první zlato. Příliš obtížné pro ni však vítězství nebylo – především ve druhém kole jí výrazně usnadnilo situaci zaváháním druhé ženy kola prvního. Tanja Poutiainenová zajela na rozbité trati třetí nejhorší čas nejlepší třicítky a propadla se až na šesté místo. Ani Schildová nejela ve druhém kole nejrychleji, ale Zettelové se 71setinovou ztrátu smazat nepodařilo.

Poměrně úspěšné naopak bylo druhé kolo pro Šárku Záhrobskou. Šestadvacetiletá česká závodnice, která slalomářský šampionát v roce 2007 vyhrála a předloni byla druhá, dojela v Ga-Pa v prvním kole až na patnáctém místě. "Jízda byla ode mě hodně špatná," zhodnotila se závodnice v cíli. Druhé kolo se jí podařilo už lépe – alespoň vzhledem ke svým nejbližším soupeřkám. Celkově byla ve druhé jízdě až dvacátá, zároveň však proti prvnímu kolu zrychlila o 1,5 sekundy a po součtu obou časů dokonce vyskočila na konečnou dvanáctou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
MS ve sjezdovém lyžování 2011 Německo

MS ve sjezdové lyžování: slalom žen

1. Schildová (Rak.) 1:45,79

2. Zettelová (Rak.) 1:46,13

3. Piatilaeová-Holmnerová (Švéd.) 1:46,44

...

12. Záhrobská (ČR) 1:48,76

31. Kurfürstová (ČR) 1:56,17

Dubovská, Smutná (obě ČR) nedokončily

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články