Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Češi v Sapporu na lyžích vyskočili na 4. a 6. příčku

Sapporo – Druhý závod Světového poháru v Sapporu vyšel českým skokanům na lyžích výborně. Jan Matura skončil těsně pod stupni vítězů a čtvrtým místem si vylepšil osobní maximum. Roman Koudelka byl šestý. Nejvyšší stupeň vítězů obsadil Rakušan Andreas Kofler. Jeho krajan a lídr seriálu Thomas Morgenstern získal bronz.

Nejoblíbenější můstek přinesl nejlepší výsledek

Pro třicetiletého Maturu je můstek v Sapporu nejoblíbenějším v kariéře. Tři své nejlepší výkony předvedl v Japonsku. Před pěti lety zde skončil devátý, v sobotu desátý a nyní se díky skokům 120,5 a 128 metrů vyšvihl na čtvrté místo.

Koudelka, třetí z letů v Harrachově, zaútočil ve druhém kole. V prvním skočil 119,5 metru, ale třetím nejdelším pokusem ve finále, který měřil 131,5 metru, se posunul na šesté místo. Borek Sedlák byl 32. a Lukáš Hlava ještě o tři místa horší.

Na zlato Koflerovi stačilo skočit dvakrát přes 130 metrů. Rakušan tak jistě vyhrál před sobotním vítězem Severinem Freundem z Německa. Morgenstern byl po prvním kole až třináctý a na stupně vítězů ho katapultoval po druhém kole nejdelší skok dne dlouhý 136,5 metru.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články