Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jednokolový závod v Engelbergu vyhrál Morgenstern, Janda byl patnáctý

Engelberg (Švýcarsko) - Thomas Morgenstern vyhrál závod Světového poháru ve skocích na lyžích v Engelbergu, který se nakonec vinou silného sněžení, mlhy a větru skákal jen na jedno kolo. Rakušan předvedl v prvním pokusu 137 metrů, za což dostal 134,4 bodu a o 2,2 bodu porazil Andrease Koflera. Jeho krajan skočil o tři metry dál, ale měl příznivější vítr znamenající bodový odpočet a horší hodnocení stylu. Triumf Rakušanů dokonal třetím místem Wolfgang Loitzl.

Nejlepší z českých reprezentantů byl stejně jako v dopolední kvalifikaci Jakub Janda, který dostal za skok dlouhý 125 metrů celkem 116,3 bodu a skončil na děleném patnáctém místě. Postaral se tak o největší český úspěch v sezoně. "A to mu scházelo ještě štěstí s větrem, aby se lépe cítil na přeletu okolo osmdesáti metrů. Skok by byl delší, sice s odpočtem, ale ten je nepodstatný od pocitu. K osmému místu bylo letos nejblíž, co to šlo, jen 3,7 bodu," uvedl trenér David Jiroutek.

Roman Koudelka obsadil osmnáctou pozici (124 m) a Lukáš Hlava skončil na 23. příčce. Borek Sedlák obsadil 39. místo a Jan Matura, který až do dnešního závodu bodoval pokaždé, skončil šestačtyřicátý.

Olympijský vítěz ze závodu jednotlivců na velkém můstku z Turína Morgenstern vyhrál po dvou triumfech v Lillehammeru třetí závod za sebou a je jasně v čele průběžného hodnocení seriálu. Na kontě má letos ještě druhé místo z Kuusama a vítězství na témže velkém můstku v soutěži družstev. Jen v Kuopiu, kde byl pátý, se nevešel na stupně vítězů.

Závod v Engelbergu byl náhradou za jeden ze dvou zrušených dílů SP v Harrachově. Před týdnem v českém středisku nepustily skokany na můstek silný vítr a neustálé sněžení, se stejným problémem se potýkali i v Engelbergu, kde dnes napadl nový sníh. Organizátorům se ho sice podařilo uklidit, takže dopolední trénink byl pouze odložen a kvalifikace i závod už začaly podle plánu, ale druhé kolo už se po odložení nekonalo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články