Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Zamíchá týmová časovka soubojem o žlutý trikot?

Nice – Tour de France by se mohla dočkat první vážné zápletky v souboji o žlutý trikot. Po úvodních třech etapách na Korsice se závod přesunul na kontinent, kde v ulicích Nice na peloton čeká týmová časovka. Očekává se, že týmový souboj s chronometrem by mohl zamíchat až dosud vyrovnaným pořadím na předních příčkách celkového pořadí. Přímý přenos 4. etapy sledujte dnes od 15:10 na ČT sport a našem webu.

Tour de France
zdroj: ČT24

Ač letošní korsický začátek Tour byl podle mnohých nejtěžším startem tradičního závodu od roku 1991, žádný z aspirantů na celkový triumf neměl s tratí jakékoliv problémy a v poklidu se drží pohromadě ve výsledkové listině. Do žlutého se po druhé etapě poněkud překvapivě oblékl Jan Bakelants ze stáje Radioshack, který vedoucí pozici uhájil i včera. Před zbytkem závodního pole má však náskok jediné vteřiny. Pouhou sekundu ztrácí ještě 72. jezdec celkového pořadí a větší rozdíly by tak měla přinést až dnešní týmová časovka. 

Tu organizátoři naplánovali v ulicích největšího města na azurovém pobřeží - Nice. Na 25 km dlouhé trati je prakticky nulové převýšení a řada dlouhých rovinek. Nejlepší týmy by se tak celou etapou mohly prohnat velkou rychlostí nad 55 km za hodinu. Na druhou stranu je však na trati hned několik ostrých zatáček, na nichž by mohly vydělat dobře sehrané týmy a připsat si několik vteřinek k dobru.

Všeobecně se očekává především souboj mezi stájemi Omega Pharma-Quick Step Marka Cavendishe a Sky, za niž jezdí největší favorit letošní Tour Chris Froome. Omega se však musí vyrovnat se zraněním svého očekávaného hlavního tahouna v souboji s chronometrem Toniho Martina, mistra světa v časovce, který se ošklivě potloukl po pádu v první etapě a je otázkou, nakolik bude schopen jet v plné zátěži. Hlavním úkolem stáje Alberta Contadora a Romana Kreuzigera Saxo-Tinkoff bude dnes příliš neztratit na Sky, respektive Chrise Frooma.

Mezi favority týmové časovky patří i stáje BMC a Garmin-Sharp. Jelikož na trase časovky samozřejmě nejsou ani vrchařské ani sprinterské prémie, zelený trikot pro lídra bodovací soutěže jistojistě udrží Peter Sagan a v puntíkovém dresu pro nejlepšího vrchaře vyjede i do páté etapy Pierre Rolland.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 4. etapou TdF - trať a favorité

Pořadí Tour de France po 3. etapě Ajaccio - Calvi (145,5 km):

1. Gerrans (Austr./Orica-GreenEdge) 3:41:24 hod., 2. Sagan (Slov./Cannondale), 3. Rojas (Šp./Movistar), 4. Kwiatkowski (Pol./Quick-Step), 5. Gilbert (Belg./BMC), 6. Flecha (Šp./Vacansoleil), 7. Gavazzi (It./Astana), 8. Bouet (Fr./AG2R), 9. Simon (Fr./Sojasun), 10. Izagirre (Šp./Euskaltel), ...36. KREUZIGER (Saxo-Tinkoff) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Bakelants (Belg./RadioShack) 12:21:27, 2. Simon, 3. Gerrans, 4. Kwiatkowski, 5. Boasson Hagen (Nor./Sky), 6. Impey (JAR/Orica), 7. Millar (Brit./Garmin), 8. Lagutin (Uzb./Vacansoleil), 9. Evans (Austr./BMC), 10. Bardet (Fr./AG2R), ...18. Kreuziger všichni -1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články