Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Londýn. Peloton se s Británií rozloučí před Buckinghamským palácem

Nejprestižnější cíle letošních etap? Přirozeně Champs Elysées, pak také Arenberg – a neméně i Londýn na konci dnešní třetí etapy. V centru světové metropole, před Buckinghamským palácem, se odehraje představení nejrychlejších sprinterů – zářit budou chtít hvězdy specializovaných týmů Lotto Belisol či Giant Shimano. První v cíli nahradí nejlepší na postu londýnského rychlíka Fabiana Cancellaru, který zde vyhrál v roce 2007. Přímý přenos sledujte od 13:10 na ČT sport a našem webu.

Profil třetí etapy Tour de France Cambridge – Londýn
zdroj: letour.fr

Nejprve se však do Londýna musí jezdci dostat. Do 155km etapy vyrazí z univerzitního Cambridge, mírným obloučkem se letmo dotknou Chelmsfordu a pak už budou zrychlovat skrz první londýnská předměstí až k luxusním třídám centra města. Takřka žádné převýšení – startuje se na kótě dvaceti metrů nad mořem, nejvyšší bod se lehce přehoupne nad stovku, cíl je pak vlastně ještě níže než Cambridge. Dnes půjde o jednu z nejlehčích etap, zároveň však o jednu z nejpůsobivějších.

Na trati dnes nebudou žádné vrchařské prémie (není kde stoupat), závary přinese snad jen zhruba na stém kilometru rychlostní prémie v Epping-Forest, kde si bude chtít body do soutěže o zelený dres přidat Peter Sagan. Posledních 25 kilometrů pak proběhne už přímo v Londýně – nejprve v jeho předměstkých částech, ke konci už přímo v turistickém centru. Jezdci se obtočí kolem London City Airport a po ostré pravé budou de facto v přímce směřovat proti proudu Temže až ke královskému paláci. Po dvou zatáčkách pak přijde závěrečných 460 metrů zcela ploché a přímé cílové rovinky.

Profil finiše třetí etapy Tour de France Cambridge – Londýn
zdroj: letour.fr

Vláčky sprinterských stájí povedou své lídry do co nejlepších pozic – a pak je vypustí. André Greipel se v dresu Lotto Belisol spoléhá stabilně na Grega Hendersona a Tonyho Gallopina, tým Giant Shimano je zase dobře známý svou kvalitou a přehledem v tlačenicích (viz video umístěné přímo na speciálu). Kandidáti na celkové pořadí se budou – podobně jako v předchozích dvou etapách – hlavně snažit nic neztratit a nezamotat se do pádů, které s největší pravděpodobností na trati nastanou.

**** Marcel Kittel, André Greipel
***  Alexander Kristoff
**   Peter Sagan, Arnaud Démare

Je nám líto, video expirovalo.
Představení třetí etapy Tour de France Cambridge–Londýn

Zdroj
ČT sport, letour.fr, cyclingquotes.com [Cycling Quotes]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články