Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Alpy a boj o každou sekundu – časovka může mnohé změnit

Embrun (Francie) - Cyklisty na Tour de France čeká jeden z klíčových dnů. Dvaatřicet kilometrů dlouhá horská časovka z Embrunu do Chorges by ještě před trojicí alpských etap mohla změnit umístění a zejména časové rozestupy v čele celkového hodnocení. Výrazně by do vývoje časovky mohlo promluvit i počasí, podle předpovědi se čekají dešťové přeháňky. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 14:10.

Chris Froome v čele pelotonu
zdroj: ČTK/AP

Trať, na které čekají na jezdce dvě horské prémie druhé kategorie, měří 32 kilometrů. Tedy o kilometr méně než první časovka jednotlivců s cílem u Mont-Saint-Michele. Délka se liší jen mírně, ale ostatní parametry jsou zcela odlišné. Dá se jen těžko očekávat, že všem bude kralovat Tony Martin, podobně jako tomu bylo na větrné rovině na severu Francie. Nicméně v dnešní časovce, bude velmi důležité rozumně rozvrhnout síly.

Favoritem bude nepochybně opět Brit Christopher Froome, který dojel v rovinaté časovce minulou středu druhý a v celkovém pořadí na svého hlavního rivala Alberta Contadora získal 123 vteřin. V současnosti jeho náskok na třetího Španěla činí 4:25.

Jen tři vteřiny navíc ztrácí na čtvrtém místě Roman Kreuziger. "Froome je asi vzhledem k dosavadním výkonům favorit, ale to nic neznamená. Je potřeba jet tu časovku úplně naplno a uvidíme, co z toho vzejde. Je hodně těžká, bude to chtít správně si rozvrhnout síly," řekl jediný český jezdec v pelotonu.

Zatímco tým Romana Kreuzigera stále myslí na celkový triumf, zatím druhý v pořadí Bauke Mollema mluví o upevnění druhé pozice. A to navzdory problémům, které měl v předchozí zvlněné etapě. "Tady bych mohl na své soupeře v boji o druhé místo získat," uvedl Nizozemec.

Vše může však výrazně ovlivnit déšť, který má podle předpovědi začít skrápět trať kolem druhé hodiny odpolední. Startuje se v tradičním pořadí od nejhoršího k nejlepšímu v celkovém pořadí. Poslední vyrazí do časovky Froome tři minuty po půl páté.

Je nám líto, video expirovalo.
16. etapu TdF vyhrál Costa
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články