Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kreuziger: Bude to jedna z nejnáročnějších Tour

Praha - Ačkoliv Roman Kreuziger zatím najisto neví, zda ho vedení stáje Saxo-Tinkoff zařadí do výběru pro letošní jubilejní ročník Tour de France, vyrazil na tréninkové soustředění přímo do Francie. Spolu se svými týmovými kolegy, mezi nimiž nechyběl ani lídr Alberto Contador, si projel některé z etap nadcházející již sté "Staré dámy" a po dojezdu označil nadcházející závod za jeden z těch vůbec nejtěžších a nejnáročnějších.

Roman Kreuziger na Amstel Gold Race
zdroj: AP Photo autor: Peter Dejong

Přes nepříznivé povětrnostní podmínky si pochvaloval, že cesta měla pro výpravu smysl. "Sice bylo špatné počasí, některé kopce byly kvůli sněhu zavřené, ale splnilo to určitě svůj účel. Ty nejdůležitější pasáže jsme projeli," řekl sedmadvacetiletý závodník, jenž při čtyřech účastech na Tour dojel nejlépe v roce 2010, kdy skončil celkově osmý. 

Roman Kreuziger:

"Projížděli jsme úseky 16. až 20. etapy. Jen tu v Annecy (20. etapa) jsme na kole nejeli vůbec, protože celý den sněžilo. Ale viděli jsme ji alespoň z auta."

"Podle toho, co jsem viděl, tak se dá říct, že to bude jedna z nejnáročnějších Tour. Poslední týden bude šíleně těžký, není tam jediný jednoduchý den," uvedl Kreuziger. Do dějiště Tour se vydal v uplynulých dnech společně s lídrem týmu Albertem Contadorem, společnost jim dělali Nicolas Roche, Jesús Hernández a Chris Anker Sörensen.

Jistotu účasti na Tour má přitom podle Kreuzigera jedině Contador. "My ostatní jsme v širší nominaci čtrnácti lidí, ze které vyberou tým po červnových závodech Kolem Švýcarska a Critérium du Dauphiné," vysvětlil Kreuziger, jenž pojede od 8. do 16. června závod Kolem Švýcarska.

Tour de France začne 29. června a skončí 21. července tradičním dojezdem do Paříže.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články