Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pro Štěpánka Wimbledon končí, titul neobhájí ani Peschkeová

Londýn - Radek Štěpánek se neprobojoval do další části turnaje a s Wimbledonem se ve dvouhře rozloučil ve třetím kole. Nad jeho síly byl obhájce titulu a první hráč světa Novak Djokovič ze Srbska, s kterým pod zataženou střechou na centrkurtu v All England Clubu prohrál po setech 6:4 a třikrát 2:6. Titul neobhájí ani Květa Peschkeová.

První set byl v podání Radka Štěpánka vynikající. Hrál uvolněně, chodil po podání k síti a získal úvodní sadu na svou stranu v poměru 6:4. "Pak jsem, bohužel, prohrál hned první servis a on se dostal na koně a byl lepší. Šance jsem měl ještě ve třetím setu, ale nevyhrál jsem na jeho začátku ani jeden ze čtyř gamů, i když jsem měl brejkboly a gameboly, což jemu dodalo obrovský klid," hodnotil Štěpánek.

Od druhého dějství ale vládl srbský tenista, který skvěle returnoval a Štěpánek od té doby získal jen šest gamů. V závěru utkání oba hráči věděli, jak zápas dopadne, a dobře se bavili. Štěpánek se přesto nevzdával, a když za stavu 0:4 ve čtvrtém stavu získal první hru, povzbuzoval publikum, ať začne fandit. "Snažil jsem se to odlehčit, protože předváděl smršť returnů, prohozů a trefoval všechno. Musel jsem se tomu bránit, vymýšlel, co a jak hrát, a proto jsem se to snažil uvolnit, ale na všechno přišla rázná odpověď," řekl.

Květa Peschkeová s Katarinou Srebotnikovou
zdroj: isifa.com

Květa Peschkeová neobhájí se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou titul ve čtyřhře. Turnajové trojky prohrály ve druhém kole s italskou dvojicí Francesca Schiavoneová, Flavia Pennettaová 3:6, 6:4 a 1:6. Peschkeová se Srebotrnikovou letos nemají tak skvělou sezonu jako loni. Vyhrály turnaj v Sydney, ale pak se jim tolik nedařilo. Česko-slovinský pár podlehl Italkám za hodinu a tři čtvrtě a se Schiavoneovou a Pennettaovou letos prohrál už podruhé. Poprvé to bylo v Římě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články