Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karolína Plíšková začne US Open proti Polce Linetteové, Kvitová narazí na Jankovičovou

New York - Karolína Plíšková vstoupí do obhajoby pozice světové jedničky a finálové účasti na US Open zápasem proti Polce Magdě Linetteové. Nejvýše nasazená hráčka může ve čtvrtfinále narazit na Světlanu Kuzněcovovou, šampionku z roku 2004. Tu se pokusí překvapit Markéta Vondroušová v prvním kole.

Karolína Plíšková na US Open
zdroj: REUTERS autor: Jerry Lai

Třinácté nasazené Petře Kvitová přidělil los v New Yorku pro první kolo bývalou světovou jedničku Srbku Jelenu Jankovičovou. Poslední z nasazených českých hráček Barbora Strýcová (23.) se utká s Japonkou Misaki Doiovou. Turnajové patnáctce Tomáši Berdychovi se do cesty postaví domácí Ryan Harrison, ve čtvrtém kole může narazit na světovou jedničku Španěla Rafaela Nadala.

Čerstvá deblová jednička Lucie Šafářová se ve dvouhře utká s pětadvacátou nasazenou Anett Kontaveitovou z Estonska. Těžký los má Kateřina Siniaková, kterou prověří turnajová čtyřka Elina Svitolinová z Ukrajiny. Kristýnu Plíškovou čeká Japonka Misa Egučiová, Denisu Allertovou hráčka z kvalifikace a Jiřího Veselého chorvatský tenista Borna Čorič.

Světová dvojka Simona Halepová bude hrát s Ruskou Marií Šarapovovou, kterou díky divoké kartě od pořadatelů čeká po dopingovém trestu první grandslamový start po roce a půl. Němka Angelique Kerberová vykročí za obhajobou titulu proti Japonce Naomi Ósakaové.

Nadal, jenž letos podesáté v kariéře ovládl French Open, zahájí první turnaj po návratu do čela žebříčku ATP duelem se Srbem Dušanem Lajovičem. Švýcar Roger Federer, který v sezoně triumfoval na Australian Open a ve Wimbledonu, bude hrát s Američanem Francesem Tiafoem. S Nadalem se na US Open ještě nikdy v kariéře nepotkali, letos na sebe mohou narazit v semifinále. Druhý nasazený Brit Andy Murray se utká s domácím Tennysem Sandgrenem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články