Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záhlavová-Strýcová do finále US Open ve čtyřhře nepostoupila

New York - Barbora Záhlavová-Strýcová se do finále ženské čtyřhry na US Open neprobojovala. Při prvním startu v grandslamovém semifinále s Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou prohrály se čtvrtým nasazeným ruským párem Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová 5:7 a 3:6.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Osmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová a japonská veteránka, která koncem září oslaví 44. narozeniny, přitom dnešní zápas na kurtu Louise Armstronga výborně rozehrály. V prvním setu vedly nad čtvrtfinálovými přemožitelkami amerických sester Williamsových už 5:2, pak ale při podání Dateové-Krummové nevyužily dva setboly a jejich soupeřkám se povedlo nastartovat velký obrat.

Ruské tenistky ovládly následujících devět gamů, takže v druhé sadě vedly už 4:0. Až pak se povedlo česko-japonské dvojici set zdramatizovat. Snížila na 3:5, když v osmé hře odvrátila při servisu Dateové-Krummové dva mečboly. V devátém gamu už Rusky žádné drama nepřipustily a Makarovová za stavu 40:15 proměnila další mečbol esem.

Osmnáctá hráčka světového žebříčku ve dvouhře Makarovová hraje životní turnaj. Šestadvacetiletá vítězka debla na loňském Roland Garros je stále ve hře i ve dvouhře, kde ji čeká v semifinále obhájkyně titulu Serena Williamsová.

V deblovém finále narazí ruský pár na hrající tenisovou legendu Martinu Hingisovou, jež bude poprvé od ledna roku 2002 bojovat o grandslamový titul. Třiatřicetiletá Švýcarka, která v době své největší slávy získala na čtyřech největších turnajích pět triumfů ve dvouhře a deset v ženské a smíšené čtyřhře, prošla do finále spolu s Italkou Flavií Pennettaovou. V semifinále porazily 6:2, 6:4 Indku Saniu Mirzaovou a Caru Blackovou ze Zimbabwe.

Dvojčata Boba a Mika Bryanovy dělí už pouze jedna výhra od jubilejního 100. titulu na ATP Tour. Šestatřicetiletí američtí sourozenci postoupili do finále čtyřhry po výhře 6:4, 4:6, 6:3 nad krajany Scottem Lipskym a Rajeevem Ramem a budou usilovat o šestnáctou grandslamovou trofej, na kterou čekají od loňského Wimbledonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články