Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čtyřhra s Federerem? Snad nás kapitán nechá hrát, doufá Nadal

Praha – Po vítězství na US Open hlavně odpočíval. Před cestou do Prahy na Laver Cup Rafel Nadal jen dva dny lehce trénoval. Je ale plně připravený od pátku do neděle pomoci týmu Evropy k vítězství. Rád by si zahrál i čtyřhru se svým dlouholetým rivalem Rogerem Federerem.

Roger Federer a Rafael Nadal na zahájení Laver Cupu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Je připraven pomoci týmu, jak to bude potřeba. Kdyby ho kapitán Björn Borg nasadil do čtyřhry po Federerově boku, byl by Nadal nadšený. "Už jsme před lety mluvili o tom, že bychom si na některém turnaji zahráli spolu. Ještě na to nedošlo. Snad nás kapitán nechá hrát. Uvidíme, jak nám to na tréninku půjde," poznamenal.

Bezprostředně po triumfu na newyorském grandslamu Nadal cítil únavu. "Po velkém turnaji jdete trochu dolů, potřebujete doplnit energii. Poslední dva dny jsem trochu trénoval doma. Těším se, že si dnes odpoledne zatrénuju a vyzkouším si kurt," řekl.

Na dvorec s nezvyklou černou barvou zatím slyšel jen kladné ohlasy. "Kluci z týmu na něm trénovali a říkali mi, že je skvělý. Rychlost je optimální. Je to unikátní a myslím, že je to pro tuhle soutěž skvělé," uvedl první hráč světového žebříčku.

Nadal má rád týmové soutěže. Čtyřikrát byl členem vítězného španělského týmu v Davisově poháru. Evropa je v prvním ročníku Laver Cupu favoritem, ale Nadal očekává vyrovnaný duel. "Bude to těsné. Každý den je vítězství za víc bodů, takže to bude velmi, velmi zajímavé. Se supertiebreakem ve třetím setu budou všechny zápasy těsné, může se stát cokoliv," odhadl.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým fanouškům se představil Rafael Nadal
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články