Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Vondroušová si zahraje první grandslam, úspěšně prošla kvalifikací French Open

Paříž ‒ Tenistka Markéta Vondroušová si poprvé zahraje hlavní soutěž na grandslamu. Sedmnáctiletá hráčka prošla suverénně kvalifikací antukového French Open. Naopak Lucie Hradecká neuspěla.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP

"Je to sen se dostat do hlavní. Je to můj první grandslam, takže si toho hodně vážím," řekla Vondroušová, vítězka letošního turnaje WTA v Bielu. V 1. kole v Paříži se utká s domácí Amandine Hesseovou, která dostala divokou kartu.

"Hrála jsem tady i první grandslam v juniorkách a mám k tomu dobrý vzpomínky," poukázala na rok 2014, kdy postoupila mezi juniorkami do semifinále. Vondroušová porazila v posledním kole kvalifikace Rusku Annu Blinkovovou 6:1 a 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová slaví postup do hlavní soutěže French Open

V předešlých dvou zápasech kvalifikace ztratila v každém jen jeden game. "Vyšlo mi to neskutečně. Hrála jsem hodně dobře a až poslední set na mě padla nervozita a svazovalo mě to, ale dohrála jsem to," řekla rodačka ze Sokolova.

Výhra nad Blinkovovou byla pro Vondroušovou už její padesátou v sezoně, a to dohromady z kvalifikací i hlavních soutěží na turnajích ITF a WTA. "Je neskutečný, že to takhle jde. Jednou to asi skončí, ale doufám, že to dojde co nejdál," přála si. Poslední krok nezvládla zkušená Hradecká, která podlehla Belgičance Alison Van Uytvanckové po setech 4:6 a 3:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články