Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kvitová se v Paříži zatím hledá, znovu potřebovala tři sety

Paříž - I druhý zápas si tenistka Petra Kvitová na pařížské antuce protrpěla. Znovu potřebovala k vítězství tři sety protkané spoustou chyb, na jejichž konci přišla přece jen úleva z postupu. "Asi ani nevím, co k tomu říct. Zatím jsem ještě nenašla, co bych potřebovala," komentovala Kvitová svou hru.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Michel Euler

V prvním kole proti Marině Erakovicové z Nového Zélandu udělala Kvitová 47 nevynucených chyb, v duelu se Španělkou Silvií Solerovou ještě o sedm víc. Po dvou zápasech jich tak má 101. "Jenom?" vtipkovala po utkání už v dobrém rozmaru. "Po zápase už s tím stejně nejde nic dělat. Vyhrála jsem, takže nemusím brečet."

Na kurtu se snaží o svoji agresivní hru, ale míče často míjejí lajny. "Je dobré, když do toho chodím, ale když to vystřelím metr do autu, tak to není úplně hezký pocit. Někdy to prostě rvu přes sílu a nejsem tak uvolněná," přemítala po vítězství 6:7, 6:4 a 6:2.

V utkání jí pořádně rychle neletěl ani servis. První podání mělo ke konci rychlost sotva 150 km/h. "Když se dostanu do útlumu, odejde všechno. I servis, ale připadalo mi, že ten slabší servis jí dělá větší problémy než ten normální. Potom už jsem se zpomalila úplně celá," konstatovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Zápas Kvitová - Solerová

V turnaji se "pere" s pomalými míči, se kterými se letos hraje. "Nechci na balony všechno shazovat, ale udělaly mi čáru přes rozpočet. Je to o zvykání si a úplně si na to nevěřím," podotkla. Podobně jako jiné hráčky trošku povolila výplet, ale jinak se přizpůsobovat nechce. "Protože pak nebudu hrát svoji hru," dodala.

Doufá, že s kvalitnějšími soupeřkami půjde jako vždy její výkon nahoru. Ve třetím kole to bude potřebovat proti světové třicítce Irině Beguové z Rumunska, kterou porazila před třemi týdny ve čtvrtfinále cestou za titulem v Madridu. "Hraje fakt dobře. I já budu muset hrát líp. Uvidíme, jestli se to povede," řekla Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články