Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kotyza či Krupa v akci. Osobní trenéři pomáhají tenistkám připravit se na Švýcarky

České tenistky chystá na víkendový zápas 1. kola Světové skupiny Fed Cupu proti Švýcarsku rozsáhlý realizační tým. Kapitán Petr Pála má k ruce týmového trenéra Davida Kunsta, jednotlivé hráčky se nicméně připravují i se svými osobními kouči. Jednička Karolína Plíšková trénuje pod Tomášem Krupou, Barbora Strýcová pod Davidem Kotyzou a Petra Kvitová pod Jiřím Vaňkem. Jen staronový kouč Lucie Šafářové Kanaďan Rob Steckley dorazí do Prahy až v sobotu.

Barbora Strýcová
zdroj: Reuters autor: THOMAS PETER

"Rozdělit si práci není vůbec složité. Já to vítám, hrajeme doma. To, že holky hrají na takové úrovni, je hlavně velká zásluha těch osobních trenérů, kteří s nimi jezdí," řekl Pála.

Hráčky se na kurtu při trénincích různě střídají, někdy hrají proti sobě, jindy trénují samy s osobním koučem. "Se všemi vycházím velmi dobře a jsem rád, že tu jsou. A myslím, že oni jsou určitě taky rádi, že přijeli," prohlásil Pála.

I hráčky přítomnost svých osobních trenérů velmi vítají. "Je to pro nás všechny důležité. Máme týden na čem pracovat. Je škoda, kdyby tady nebyli," pochvalovala si Strýcová.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Mike Egerton

Všichni tři trenéři v minulosti vedli i ostatní hráčky z fedcupového týmu. Plíšková se dokonce připravovala pod všemi třemi  vedle současného kouče Krupy ji měli dříve na starost i Vaněk a Kotyza. Ten od konce minulého roku vede Strýcovou a vedle Plíškové v minulosti spolupracoval i s Kvitovou, kterou momentálně trénuje Vaněk.

Atmosféru v týmu podle ní přítomnost bývalých koučů nijak nenarušuje. Emoce vzbudila trenérská změna vloni na podzim, kdy Strýcová zpočátku těžce nesla odchod Krupy k Plíškové. Nyní už je ale rivalita zapomenuta. "Už to je pasé, máme se s Kájou fajn," řekla Strýcová.

Plíšková se v O2 araně připravuje od pondělí. Trénink na tvrdém povrchu jde zatím podle plánu. "Včera jsem měla volno, takže zatím tady mám absolvované tři dny. Myslím, že to jde vzestupnou tendencí tak, že dnešek byl nejlepší. Ještě máme zítra, to už bude takový pohodičkový, to si asi půjdeme zahrát jenom jednou a myslím, že na víkend jsme připravený všichni," prohlásila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články