Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Švýcarky čtvrtou hráčku nepovolají. Nic v tom nehledám, podotkl Pála

Lucern (Švýcarsko) - Ve švýcarském Lucernu pokračují přípravy na víkendový Fed Cup. Domácí se musejí obejít bez zraněné jedničky Belindy Bencicové a zdá se, že zůstanou ve třech. V týmu jsou jen Timea Bacsinszká, Viktorija Golubicová a světová jednička ve čtyřhře Martina Hingisová. V pátek se losuje pořadí sobotních dvouher, do kterých na české straně nastoupí v roli jedničky Karolína Plíšková, dvojkou se nejspíše stane Barbora Strýcová. V případě postupu by Češky k finále jely v listopadu buď do Francie, nebo do Nizozemska. Přímé přenosy nabídne o víkendu ČT sport a náš web.

Švýcarský tým pro semifinále Fed Cupu
zdroj: ČTK/AP

Tři a dost. Češkám se švýcarské řešení zdá neobvyklé. "Připadá mi to dost divný. Cokoliv se může stát. Někdo se může zranit, ale asi vědí, co dělají," řekla Plíšková a Pála dodal: "Není to obvyklé, ale tři je dostačující počet. Nic v tom nehledám."

Kapitán Švýcarek Heinz Günthardt potvrdil, že další tenistku na zápas nepovolá. "Jsme kompletní. O čtvrté hráčce jsem neuvažoval, protože by nám to k výhře nepomohlo," řekl a nevyloučil, že by do dvouher mohla stejně jako proti Polkám zasáhnout také pětatřicetiletá bývalá jednička Hingisová. "Mám tři hráčky do dvouhry a tři do čtyřhry," řekl Günthardt, ale nejspíše počítá s tím, že dvouhry budou hrát Bacsinszká a Golubicová.

Je nám líto, video expirovalo.
Švýcarky mají na semifinále jen tři hráčky

Sama Hingisová s dvouhrou příliš nepočítá. "To samozřejmě není plán. Doufám, že k tomu nedojde. Jedině při deblu," řekla. Pětatřicetiletá tenistka by údajně nastoupila do singlu jedině v případě zranění jedné z nich. "To by byla ta nejhorší věc, co by se mohla stát, a doufám, že k tomu nedojde," přála si Hingisová.

V českém týmu panuje pohoda. "Vždycky, když mi to v tréninku jde, jsem vysmátá a tady se od prvního tréninku cítím dobře," pochvalovala si Plíšková. "Je zbytečné být ve stresu už dneska, když je teprve středa. V pátek to na nás padne, nebojte," smála se Strýcová.

Dvorec s hledištěm pro necelých pět tisíc diváků je postaven v typické kongresové hale. Vypadá, jako by se hrálo v hangáru. "Je to v pohodě," shodly se Plíšková se Strýcovou a především si pochvalovaly povrch, který je výrazně rychlejší než v 1. kole v Kluži, kde Češky porazily po boji Rumunsko.

"Je to úplný opak Rumunska. Míče tolik neskáčou, spíš sjíždí, což mi vyhovuje. Dá se tady dát pár es a vítězných míčů," řekla "ranařka" Plíšková, loni hráčka s nejvíce esy na okruhu WTA.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články