Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Souboj s Izraelci začne Veselý, premiéru ve dvouhře prožije Pavlásek

Daviscupové utkání s Izraelem načnou Jiří Veselý s Edanem Lešemem. Poté nastoupí ke své premiéře ve dvouhře Adam Pavlásek, proti němuž se postaví zkušený Dudi Sela. Na antuce v hale v Porubě se v pátek startuje v 15:00. Přímé přenosy vysílá ČT2 a web ctsport.cz.

Adam Pavlásek
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Čeští tenisté začínají v Davis Cupu novou éru bez bývalých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka a potřebují vyhrát, aby postoupili do zářijové baráže o návrat mezi elitu.

"Když budou hrát kluci dobře, Izrael porazíme. Když jen průměrně, budeme se tahat. Musíme se soustředit na sebe a utkání zvládnout," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

"Cítíme se sebevědomě. První den je velmi důležitý, chceme utkání dobře rozjet a jeden bod by pro nás byl ideální," řekl kapitán Izraelců Harel Levy.

O dvojce se Navrátil rozhodoval mezi Pavláskem a Lukášem Rosolem, který se vrací po zranění. "Nebylo to jednoduché. Lukáš má zkušenosti a v soutěži už nás podržel, ale rozhodlo, že se Adam lépe adaptoval. Lukáš odehrál po pauze dva turnaje, na povrchu se ještě necítil moc dobře a byly vidět nedostatky," řekl Navrátil.

V sobotu se začne ve 12:00 čtyřhrou, do které Navrátil nahlásil Lukáše Rosola a Romana Jebavého. Proti nim by měli hrát Jišaj Oliel a Jonathan Erlich. Následovat budou zbylé dvě dvouhry, utkání jedniček a dvojek týmů.

Dva dny a duely na dva vítězné sety

Zápasy nižší evropsko-africké zóny, do které Češi loni sestoupili ze Světové skupiny, se hrají dva dny a každé utkání jen na dva vítězné sety.

S Izraelci se čeští tenisté střetli naposledy v roce 1994, kdy v prvním kole Světové skupiny zvítězili na soupeřově půdě 4:1. Předchozí dvě utkání se odehrála ještě v éře Československa a obě země si připsaly po jedné výhře.

Los utkání ČR - Izrael

Pátek (15:00): Veselý (65. v žebříčku ATP) - Lešem (276.), Pavlásek (208.) - Sela (98.),

Sobota (12:00): Jebavý, Rosol - Erlich, Oliel, Veselý - Sela, Pavlásek - Lešem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články