Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češi si vyzkoušeli kurt, Veselý je spokojený

Praha - Český daviscupový tým včetně Radka Štěpánka, který přiletěl z newyorského US Open, se připravuje na víkendový semifinálový souboj s Argentinou. Vedle Štěpánka si vyzkoušeli kurt v O2 areně také Jan Hájek, Jiří Veselý a Tomáš Berdych.

Radek Štěpánek už trénoval v O2 aréně
zdroj: ČTK

Z New Yorku si Štěpánek díky svému druhému grandslamovému deblovému titulu v kariéře přivezl kupu sebevědomí. To je umocněno faktem, že v lednu prodělal operaci krční páteře a půl roku pořádně nehrál. "Kdyby mi někdo v té době, kdy jsem si nebyl pravou rukou ani schopen vyčistit zuby, řekl, že tady budu stát s grandslamovým titulem, tak bych mu jenom těžko uvěřil," řekl Štěpánek, jenž vyhrál ve Flushing Meadows čtyřhru s Indem Leanderem Paesem.

"Povrch je rychlý, přesně takový, jaký si kluci přáli mít. Bude to hodně o servisu, rychle dohrávat výměny a snažit se být aktivní," řekl Veselý. Jako již tradičně se v okolí kurtu ještě pohybovali dělníci. "Není to příjemné, ale dělá se maximum pro to, aby to tu o víkendu bylo pořádně divoké a my si došli pro vítězství," dodal Veselý, jenž je nyní na 84. místě žebříčku ATP.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Očekává se, že tíha utkání bude tradičně ležet na Berdychovi a Štěpánkovi, čerstvém vítězi čtyřhry na US Open. Oba se zasloužili o loňský titul a rychlost dvorce si vybírali hlavně oni dva. "Myslím, že Radek na tom hraje svůj nejlepší tenis, a já se přizpůsobím. Sedí nám to daleko víc než soupeřům," doufal Berdych.

Hráči jsou v O2 areně poprvé od loňského slavného vítězství ve finále nad Španěly, po kterém mají v držení "salátovou mísu". "Atmosféra na nás dýchne, asi až se to naplní lidmi," řekl Rosol. Berdych byl především rád, že tenisté po dvou zápasech venku můžou vůbec hrát před českými fanoušky. "A můžeme se ukázat lidem, kteří nás dohnali k vítězství. To vždycky stojí za to a je to hezký pocit," řekl.

Tenisté mají velkou šanci zahrát si třetí finále Davis Cupu za pět let. V cestě jim v pražské O2 areně stojí Argentina, oslabená o neúčast šestého hráče světa Juana Martína del Potra. Tenisté soupeře nepodceňují, ale cítí, že finále je na dosah. V případě postupu do finále by ale nehráli před domácím publikem. Je jisté, že na finále by museli cestovat v listopadu do Srbska, nebo do Kanady.

Tomáš Berdych k rychlému povrchu:

"Je to hodně rychlé, ale pocit, že je to trochu rychlejší než finále (Davis Cupu), dělá, že jsme teď hráli venku na betonech, které jsou o něco pomalejší, než loni když jsme byli v halové sezoně. Možná to bude trvat o den déle, než si zvykneme, ale rozhodně nebudeme ti, kteří si na to budeme stěžovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články