Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Djokovič si návrat užívá. Byl jsem nadšený, blažený i vděčný, řekl

Trošku bojoval s novým servisem, ale jinak Novak Djokovič oslavil návrat na turnaj po šestiměsíční pauze suverénní výhrou. Šestinásobný vítěz Australian Open ztratil v 1. kole v Melbourne jen sedm gamů.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/ZUMA

"Je skvělé být znovu ve hře a zase soutěžit. Prošel jsem různými emocemi, ale převážně pěknými. Byl jsem nadšený, blažený i vděčný, že mám zase možnost hrát. Ještě před třemi týdny to nebylo jisté," řekl Djokovič.

Hvězdný Srb hrál naposledy Wimbledon a poté léčil problémový loket. Kvůli němu nastoupil v Austrálii s kompresním návlekem a podával novým stylem. Se servisem bojoval, jednou o podání přišel, ale jinak i pod trenérským vedením Radka Štěpánka nedal šanci Donaldu Youngovi z USA a zápas vyhrál za necelé dvě hodiny.

Prvních podání dal Djokovič do pole 58 procent, trefil čtyři esa a radost měl hlavně z druhého servisu. "Ten byl velmi, velmi dobrý. První podání bylo trochu nahoru a dolů, ale při návratu nevíte, jak budou věci fungovat," řekl bývalý první hráč světa, který kvůli pauze klesl v žebříčku ATP na čtrnáctou pozici.

"Celkově jsem ale spokojen. Vím, že bude chvilku trvat, než si všechno sedne, zvyknu si na nový pohyb a půjde to, jak si přeju," pronesl Djokovič.

Už ve druhém utkání bude muset dvanáctinásobný grandslamový vítěz na podání přidat. Čeká ho letošní vítěz z Dauhá Gaël Monfils, i když s ním má skvělou bilanci. Francouze porazil ve všech 14 vzájemných soubojích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články