Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Minář vyrazí do Chile, věří, že životní šanci využije

Praha – Ivo Minář, který na daviscupovém čtvrtfinále v Chile doplní Jana Hájka ve dvouhře, věří, že se mu jeho vystoupení vydaří. Do pozice týmové dvojky se 247. nejlepší tenista světa dostal znenadání v době, kdy už zbytek týmu byl v Chile na místě, kde se od pátku do neděle bude hrát. Tomáš Berdych, který se měl k reprezentaci připojit v úterý, účast na poslední chvíli kvůli zranění břišního svalu odřekl.

Ilustrační foto

Ivo Minář je poznamenán pozitivním dopingovým testem stimulant metylhexanamin běhen loňského čtvrtfinále proti Argentině. Dostal potom osmiměsíční distanc. "Je to přesně rok, co se to stalo, a za tu šanci jsem rád. Snad ji chytnu za správný konec," řekl Minář poté, co mu zatelefonoval týmový kapitán Jaroslav Navrátil.

Šestadvacetiletého tenistu zastihl Navrátilův telefonát v Německu, odkud musel Minář narychlo odcestovat do Prahy, aby se vypravil na dalekou cestu za oceán. "Samozřejmě jsem kývl a letím. Je to narychlo, byl jsem strašně překvapený, ale nedá se nic dělat. Jsem rád a těším se," podotkl Minář.

Když vypršel zákaz činnosti, vyhrál Minář challenger v Káhiře a minulý týden došel do finále v Marburgu. "Byly zápasy, kdy jsem byl opravdu spokojený, ale přišly i chvíle, kdy jsem cítil, že nejsem vyhraný a zápas jsem nedotáhl," řekl pražský rodák. "Doufám, že lepší měsíce ještě přijdou. Do konce roku bych rád do stovky byl," prohlásil Minář, který byl loni 62. na světě. Během osmiměsíční nečinnosti spadl do třetí stovky žebříčku ATP, věří ale, že svoji pozici opět vylepší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články