Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Čech po 23 letech ve finále Wimbledonu - na Nadala čeká Berdych

Londýn – Do finále wimbledonského šampionátu nastoupí předloňský vítěz turnaje a současná jednička žebříčku ATP Rafael Nadal proti Tomáši Berdychovi. Český tenista se do finále grandslamového turnaje dostal poprvé v kariéře, ve Wimbledonu stál jeho krajan naposled v roce 1987. I pro poměrnou Berdychovu nezkušenost se závěrem grandslamového šampionátu je Nadal považován za jasného favorita, ačkoli sám dal najevo, že má respekt ze současné Berdychovy formy. On-line přenos finále Wimbledonu vám od 15 hodin nabídne portál ct24.cz.

Podle Berdycha bude klíčový začátek zápasu, kdy si český hráč bude muset zvykat, že Španěl hraje levou rukou. V ostatních ohledech je Nadalův styl podobný tomu Djokovičovu. Srba Berdych porazil bez větších potíží v pátečním semifinále. Nadal nyní podle Berdycha hraje agresivněji než dříve. "Dřív se dalo víc zaútočit třeba při jeho druhém podání. Teď je jeho servis mnohem nebezpečnější. Na to si musím dát pozor," dodal.

Ačkoli stojí před vrcholem své dosavadní kariéry, necítí český tenista tlak. "Musím říci, že se cítím dobře. Doufám, že to takhle vydrží do zítřka, že to bude ještě lepší, že najdu poslední možné síly, co tam jsou, a budu je moci prodat na kurtu," řekl Berdych.

Nadala považují za favorita i britské listy, které se domácímu turnaji detailně věnují, zároveň se jim však líbí dosavadní Berdychova hra. "Nádherně zasahuje míče a posílá je těsně nad sítí jako nízko letící ptáky. Během let by se jeho forhend mohl zařadit mezi lahůdky Wimbledonu," napsal deník Financial Times.

Berdychova zdrženlivá oslava po vítězství nad Djokovičem naznačuje, že dosáhnout finále mu nestačí, doplnil Daily Mail. "Zvykl si vyhrávat důležité zápasy, teď musí získávat tituly."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články