Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych suverénně postoupil do 2. kola turnaje v Dubaji

Dubaj - Nejlepší český tenista Tomáš Berdych bez nejmenších problémů postoupil do druhého kola turnaje v Dubaji se štědrou dotací 1,401.000 dolarů. Francouze Gaela Monfilse porazil hladce 6:3 a 6:2 a v dalším zápase se utká se Španělem Felicianem Lopezem, který ve třech setech vyřadil Srba Janka Tipsareviče.

Tomáš Berdych
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Osmý nasazený Berdych po celý průběh zápasu výborně servíroval, soupeři nedovolil ani jeden brejkbol. Měl šedesátiprocentní úspěšnost prvního podání, což je pro něj příslibem pro další průběh turnaje. "Servis je pro mou hru klíčový. Když mi jde první servis, tak hraju dobře, a snad to vydrží po celý týden," řekl Berdych v televizním rozhovoru přímo na kurtu.

Monfils po zdravotních problémech hrál letos první zápas na okruhu ATP a proti téměř bezchybně hrajícímu Berdychovi neměl šanci. "Nerad hraju proti tenistům, kteří se vracejí po dlouhé pauze, protože člověk neví, co od nich čekat. Takže jsem se snažil hrát co nejlépe a byl to solidní výkon," dodal po utkání český daviscupový reprezentant.

Se španělským tenistou Felicianem Lopezem, který bude Berdychovým soupeřem ve druhém kole, má český tenista bilanci vzájemných zápasů vyrovnanou 2:2, při posledním měření sil ho loni na podzim v Basileji porazil. Tehdy se hrálo na tvrdém povrchu, stejně jako v Dubaji.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články