Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z českých tenistů postoupila jen Šafářová v Moskvě

Lucemburk - Tenistka Iveta Benešová vypadla na turnaji v Lucemburku již v 1. kole. S šestou nasazenou Sabine Lisickou z Německa prohrála hladce 1:6 a 4:6. Nejlepší česká hráčka už v prvním setu prohrávala 0:5, i přes zlepšení ale své soupeřce nedokázala ani jednou vzít podání. Úspěšnější byla Lucie Šafářová, která postoupila na turnaji v Moskvě do 2. kola po výhře nad domácí Jekatěrinou Makarovovou 6:2 a 6:2. Její další soupeřkou na podniku s dotací milion dolarů bude buď další Ruska Alisa Klejbanovová, nebo Slovenka Magdalena Rybáriková.

Dvaadvacetiletá Šafářová měla v prvním vzájemném zápasu s Makarovovou jasně navrch. Soupeřku pustila k jedinému brejkbolu, který navíc dokázala odvrátit. Česká hráčka naposledy vypadla hned v úvodním kole turnaje v srpnu při US Open.

Na turnaji v Lucemburku s dotací 220 000 dolarů se v hlavní soutěži představí kromě Benešové ještě tři Češky. Vedle Evy Hradecké a finalistky z Lince Petry Kvitové si postup z kvalifikace zajistila rovněž Barbora Záhlavová-Strýcová.

Hernych nestačil ve Stockholmu na Monaka

Tenista Jan Hernych na turnaji ve Stockholmu skončil už v 1. kole. Nad jeho síly byl po setech 2:6, 7:5 a 5:7 Argentinec Juan Monaco. Třicetiletý český hráč dokázal ve třetí sadě srovnat z nepříznivého stavu 2:5, šanci na tie-break ale ztratil ve dvanáctém gamu. Hernych s argentinským tenistou prohrál i v prvním vzájemném souboji před dvěma lety, tehdy na antuce uhrál pouze tři gamy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články