Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tenistka Kvitová prohrála ve finále s Wickmayerovou

Linec - Tenistka Petra Kvitová nedosáhla na titul z turnaje v Linci, který by byl jejím druhým na okruhu WTA v kariéře. Devatenáctiletá Češka podlehla v dnešním finále třetí nasazené Yanině Wickmayerové z Belgie 3:6, 4:6. "Byl to skvělý týden, i když neskončil, jak jsem si představovala. Doufám, že se sem za rok vrátím," řekla Kvitová při vyhlašování.

V nevyrovnaném prvním setu stejně starých tenistek prohrávala Kvitová už 0:3, ale ziskem tří her za sebou srovnala krok. Při podání Wickmayerové pak měla dva brejkboly na 4:3, ale ani jeden nevyužila a místo nadějného vedení sadu po 42 minutách ztratila. Oproti semifinále s Agnieszkou Radwaňskou česká hráčka ve finále více chybovala a nedostávala se tolik do tlaku ze svého razantnějšího forhendu. I proto prohrála podání hned na úvod druhé sady. Ještě otočila na 2:1, ale pak počtvrté v duelu přišla o servis.

Češka měla na své straně publikum, které si přálo delší zápas, jenomže už nenašla síly ani variantu, jak utkání zdramatizovat. Zápas skončil hned po prvním mečbolu a míči v síti z rakety Kvitové. "Yanina na tom byla líp fyzicky a hrála rychleji. Já se snažila, někdy jde zápas bojovností zlomit, ale dnes bylo ve výměnách vidět, že má navrch. Já hodně kazila a nebyla jsem pořádně na nohách, ostatně jako obvykle, když prohraji," konstatovala po zápase Kvitová.

Rodačka z Bílovce hrála své druhé finále turnaje WTA v kariéře, v její sbírce ale zatím zůstane jen lednový triumf z Hobartu. S Wickmayerovou letos Kvitová prohrála již potřetí. Poprvé odešla poražena v Estorilu a podruhé na US Open, kde nakonec Belgičanka postoupila až do semifinále a díky tomu je 24. hráčkou světa. Po finálové účasti v Linci se Kvitová v pondělí posune ve světovém žebříčku dvouhry WTA z 55. místa k padesátce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články