Nadal uhrál v Pekingu proti Čiličovi jen čtyři gamy

Peking - Nejvýše nasazený tenista Rafael Nadal prohrál na turnaji v Pekingu v semifinále s Chorvatem Marinem Čiličem 1:6, 3:6. Vítěz se v nedělním finále utká s turnajovou dvojkou Novakem Djokovičem, jenž rovněž ve dvou setech vyřadil Švéda Robina Söderlinga. O titul v ženském turnaji budou bojovat Ruska Světlana Kuzněcovová a Agnieszka Radwaňská z Polska.

Nadal hrál první turnaj od US Open, po němž ho trápily břišní svaly. Favorizovaný španělský tenista ani v Pekingu nedosáhl na první finálovou účast po téměř půl roce. Naposledy světová dvojka absolvovala souboj o titul na květnovém podniku série Masters v Madridu.

Téměř dvoumetrový Čilič byl dnes nad síly třiadvacetiletého španělského hráče, který by rád nastoupil v prosincovém finále Davisova poháru proti Česku. V prvním vzájemném utkání rychle vedl 5:0, kraloval na podání a za celý zápas povolil soupeři jen dva brejkboly.

Nadalovi nepomohla ani hlasitá podpora publika. Při pátém mečbolu Chorvat, kterému na světovém žebříčku patří 15. pozice, zápas razantním forhendem ukončil. "Když prohrajete 6:1, 6:3, znamená to, že jste v zápase udělali spoustu věcí špatně. Nemám problém přijmout porážku, ale takový výsledek... Spíš to vypadá, jako bych byl mentálně někde jinde," poznamenal Nadal ke svému výkonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články